Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2013. január 10., csütörtök

Dijazottaink 2012-ben.



Cserszegi fűszeres Natúr Törkölypálinka 2012.


Azaz igazság, hogy mára már odáig sikerült eljutnia a pálinkás társadalomnak, hogy a legtöbb helyen nem spontán, nem szükségszerűségből, vagy éppen kármentésből készülnek a pálinkák, hanem igen is tudatosan, határozottan, biztos elképzelések mentén. Akik szeretik a törkölypálinkát, azok bizonyára már sok félét meg is kóstoltak, no nem azt a fajta egyveleget, amit összeöntöznek, mert ez van és inkább le desztilláltatják semmint kidobják, sokkal inkább azt a fajta törkölypálinkát, amelyet szőlőfajtánként válogatnak, lebogyóznak, élesztővel megerjesztenek, szakszerűen lepárolják, majd megfelelően érlelik. Kóstoltam olyan cserszegi fűszerest, amelyért a világvégére is elmenne az ember. Így hát elhatároztam, hogy én is készítek magamnak ehhez hasonlót. Az alapanyagot borász mentoromtól Sőrés Andrástól kaptam. Nem volt túlságosan kipréselve, így kiváló alapanyagnak tűnt. Be is neveztem az V. Keceli Pálinkaversenyre, mert már elég jónak ítéltem meg arra, hogy versenyen induljon. Persze ez még nem az a kategória, mint amelyért a világvégére elmenne az ember, de azért nem lesz rossz. A zsűrizés körülményeiről ebben az esetben sem voltak információink. A lényeg, hogy itt is a 20 pontos rendszerben történt a bírálat, amely szerint elsőként az illat tisztaságot figyelték meg. Rossz nem lehetett, mert a maximum 3 pontot felírták erre. A folytatásban a szokásos forgatókönyv zajlott az illat karakterre sajnos csak 3 pontot kaptunk. Aztán következett az íz tisztasága, amelyre ugyancsak odaítélték a 3 pontot. Végül az íz karakter következett a vizsgálatban, de ahogy az előző esetben úgy ezúttal is csak 3 pontot könyvelhettünk el magunknak. Azon már nem is csodálkozhattunk, hogy végül a harmóniára is csupán 3 pontot kaptunk, hiszen ez következett az előző pontokból. Az összességében 15 pont bronzérmet jelentett ennek a párlatnak. Szerencsére nem kell a világvégére mennem, mert pincészetünkben megtalálható és bármikor megkóstolható. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése