Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2012. szeptember 1., szombat

Erdei Szeder Ágyas Gyümölcs Párlat 2011.


 A mostani írásommal folytatnám azt sorozatom, amelyben bemutatnám a díjnyertes pálinkáimat. A verseny, amelyen a díjat nyerte továbbra is a III. Vas megyei Pálinkaverseny. Ez a párlat a saját nevemen futott, mert az alap párlat az a cseresznye pálinka, amely egykor a saját nevemen készült el. Azzal a párlattal is sikerült a Keceli pálinkaversenyen díjat nyernem, de ezúttal tovább kombináltam azt még pedig Erdei Szederrel. Ezt a vadgyümölcsöt az egyik munkaadóm a Rózsa 2001. Kft. területén gyűjtöttem be. A hegyoldalban teraszokat képeztek ki, ahol szőlőt műveltünk, de aztán az oldalát befutotta a vad szeder, amelyet összeszedve ennek a párlatomnak az ágyát képezte. Érdekes módon ezúttal a nevemet sikerült nekik jól leírniuk, ellenben a párlat pontos nevét kicsit lerövidítették. Ennek ellenére az oklevél jól tükrözi az arany minősítést, amely a mögötte rejlő 19 pontot takarja. 
 


A következő képpel igyekszem megmutatni a pálinkát valóságban is. Annyira nem látszik, de csodálatosan szép bordó színű párlat született, amely nyilvánvalóan elnyerte a zsűri tagjainak a tetszését is. A szép, karcsú üveg, a szerény, de mindent eláruló címke, a nyakán megtalálható nemzeti színű szalag jelzi, hogy valóban igazi hungarikumról van szó, még akkor is, ha ezt pálinkának nem nevezhetjük csupán ágyas párlatnak. Természetesen nem maradhat le az üvegről a címke sem, amely jelzi, hogy hol és mit nyert.


Ha pedig már nyert is valamit ez a párlat, akkor ne a készítőjének a nyakába akasszuk csak az arany érmet, hanem magának a párlatnak is helyezzük a nyakába. Igazán jól mutat ez az elismerés ennek a készítménynek.


A teljességhez természetesen hozzátartózik ez a kép is. A háttérben az oklevél, az előtérben pedig az arany érem, amely közepében ott díszeleg a győztes párlat. Mielőtt bárki úgy gondolná, hogy ja könnyű a már egyszer nyertes párlattal játszadozva újabb érmet nyerni, annak elmondanám, hogy a szeder szedése nem éppen a legkönnyebb munka, nem csak apró, de szúrós indák közül kell kiszedni.


Az utolsó előtti képen jól látható minden, ami ezzel a párlattal kapcsolatos. A létező legjobb ágyas párlatom lett munkám során, és nem sokon múlott ebben az esetben sem a champion díj, vagy a kategória győzelem. 


Végezetül ez a pálinkám is megkapta azt az emlék plakettet, amely ezen a versenyen kijárt minden aranyérmes pálinkának.


Végezetül kívánok minden pálinka barátnak ilyen és ehhez hasonló italokat az asztalára, és higgyék el, hogy megéri minden fáradtságot a vele való vesződés, mert örök barátságot hoz életünkbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése