Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2012. szeptember 29., szombat

Chardonnay Szőlő Natúr Gyümölcs Pálinka 2012.


212.
 
2012/0927
 
AQUAVINICUM
 
NATÚR
 
GYÜMÖLCS
 
 
  Chardonnay szőlő
  üvegben érlelve
 
 
 A most bemutatásra kerülő új párlatom szintén az Aquavinicum Párlat Rendszer Natúr Pálinkáinak Gyümölcs osztályába sorolható be és az ilyenkor szüret tájékán közismert Chardonnay szőlő párlatáról van szó. A múltkori pálinkánál már említettem, hogy lesz egy sor olyan új párlat, amely évről-évre visszatér a választékomba és ilyen a Chardonnay is, amely szőlőnek készítettem már borából, borseprőjéből, törkölyéből is pálinkát. Hogy ne menjek nagyon vissza a múltba az I. Nógrád-megyei Palóc Pálinka és Párlatversenyre neveztem be a Chardonnay Borpárlatot, amely 17 pontot ért el és ezzel ezüstérmet kapott, de nem járt messze az aranytól sem. Vagy a nyáron lezajlott Vas-megyei Pálinkaversenyen a Chardonnay törkölypálinkám szintén 17 ponttal ezüstérmet kapott. Mindezek arra utalnak, hogy valóban rendkívüli szőlőfajtáról van szó, amelynek olyan illat és zamat anyagai vannak, amelyek meghálálják a velük való gondos foglalkozást. A szőlő pálinkának még az is fontos tulajdonsága, hogy a szőlő minden része benne található a párlatban, és ez által olyan anyagok is felelhetők benne, amelyek az egészségünkre jelentős hatással vannak. A szervezetünkben káros anyagok a szabadgyökök amelyek a sejthártya átjárhatóságát jelentősen fokozzák, ennek következtében hatékonyan képesek károsítani a sejteket, így jelentős mértékben felelősek a korai öregedésért. Ezen kívül reakcióba lépnek a DNS-sel, a sejtek örökítő anyagával, így az egészséges sejtek újraképződése lehetetlenné válik. Ezek a folyamatok az idő előtti öregedésért és a daganatképződésért felelősek. A szabadgyökök képesek feltöredezni a kötőszöveti rostokat a szervezet különböző szerveiben, pl. a bőrben, amely ennek következtében rugalmatlanná és csökkent víztartalmúvá válik, durva és ráncos lesz. Ezek a folyamatok éppen ezért ugyancsak a szöveti elfajulás (degeneráció) és sejtkárosodás irányába terelik a szervezetet. Ami a legfontosabb, és amely egyedivé teszi a piacon az, hogy olyan összetételű telítetlen zsírsav van benne (Omega3, Omega6, Omega9), amely képes átjutni az agyi vérgáton! Ezért az agynak egy nagyon erős védelmi rendszert ad, a többi táplálék kiegészítővel szemben. Mindezt pedig a szőlőnek és annak magjának köszönhetjük, így kis mennyiségben valóban gyógyszert veszünk magunkhoz ezekkel a párlatokkal.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése