Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2012. szeptember 29., szombat

I. Nógrád-megyei Palóc Pálinka és Párlatverseny 2012.


I. Nógrád-megyei Palóc Pálinka és Párlatverseny
2012.
Nagykeresztúr


Ismét visszakanyarodom ezen írásommal a legutóbbi pálinkaverseny történéseire. Ennek az adott apropót, hogy pár nappal ezelőtt megérkeztek azok az értékelő cédulák, amelyek a nem nyertes pálinkáinkhoz tartoztak. Ennek úgy-e nagyobb a jelentősége, mint a díjnyertesekének, mert ezekből tudhatjuk meg, hogy esetleg milyen hibákat véltek felfedezni ezen italainkban. Ezt már akkor is hiányoltam, illetve azt, hogy ezeket az információkat nyilvánossá kellett volna tenni minden párlattal kapcsolatban, minden versenyző számára, hogy láthassuk, hogy ki miért és milyen eredményt, vagy eredménytelenséget ért el. Amennyiben ez nyilvános lenne, akkor teljesülne a teljes nyilvánosság és tisztaság elve. Ezért is én is nyilvánosságra hozom ezeket az adatokat, amelyek a Sabeikow és Társa KFT. főzdéjében készültek.


Nevezési
sorszám
Minta
sorszám
Párlat
megnevezése
Tulajdonos
neve

Alkohol
%
Nevezési
kategória
Pontszám
Díjazás
Össz-
pont
1.
534
Pomelo Narancs Ágyas
Muthné Katona Mária
42%
Ágyas
16
ezüst
5
2.
451
Chardonnay Borpárlat
Muthné Katona Mária
46%
Egyéb
17
ezüst
5
3.
475
Fehér Furmint Törköly
Muthné Katona Mária
46%
Törköly
18
arany
8
4.
461
Merlot Borseprő
Muthné Katona Mária
48%
Párlat
14
bronz
3
5.
427
Rizlingszilváni Szőlő
Muthné Katona Mária
46%
Szőlő
14
bronz
3
6.
360
Vörös Áfonya Ágyas
Muthné Katona Mária
42%
Bogyós
10
-
0
7.
511
Vadgyümölcsök vegyes
Muthné Katona Mária
46%
Vadgyümölcsök
10
-
0
8.
548
Bodzás Alma
Muth Walter
48%
Almatermésűek
8
-
0
9.
238
Meggy
Muth Walter
48%
Csonthéjas
6
-
0
10.
477
Cseresznye
Németh József
50%
Csonthéjas
13
-
1
Összesítés:
126
-
25
 
 
Annyit azért még hozzáfűznék, hogy a Fehér Furmint Törköly pálinkám aranyát végül is visszavonták ezüstre, de ennek ellenére úgy gondolom, hogy én továbbra is úgy gondolok erre a pálinkámra, mint aranyérmesre. A másik végletben található pálinkám a Meggy, amelyet alaposan lehúztak a bírálók, ezt nem igazán értem, mert ha nem is sokat, de azért valamit én is értek a pálinkákhoz, és egyet nem tudok elfogadni, hogy azon nem érezhető a meggy meggyessége, de hát itt egy friss pálinkáról van szó és bízom benne, hogy lesz még alkalma másik versenyen is bizonyítani.
Végül a Muth Pálinka és Borpince nevében, valamint a Sabeikow és Társa KFT. nevében is szeretném megköszönni a szervezőknek, a rendezőknek a színvonalas versenyt és ünnepet, bízunk abban, hogy lesz folytatása ennek, amelyen majd mi is indulhatunk ismét. Köszönjük!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése