Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2012. február 19., vasárnap

Merlot Szőlő Ágyas Gyümölcs Párlat 2012.


136.

2012/0216

AQUAVINICUM

ÁGYAS

GYÜMÖLCS

Merlot Szőlő szőlő ágyon
üvegben érlelve



Természetesen az igazsághoz az is hozzátartózik minden esetben, hogy a legtöbb ásványi anyag, a legtöbb vitamin, sav, illetve biotin forrás nem a natúr, nem is az érlelt, hanem az ágyas pálinkákban található, akár friss gyümölccsel készül, akár aszalvánnyal. Tehát a hideg és meleg ágyas pálinkák egyaránt minden olyan anyagot magunkban hordoznak, amelyet maga a gyümölcs is tartalmaz, hiszen az alkohol hatására, beleoldódnak ezek a párlatba. A flavonoidok közül quercetin található meg benne. Természetes növényi anyaga a resveratrol. Ez a két vegyület antioxidáns, gyulladáscsökkentő hatású, szerepet játszik a rosszindulatú daganatok kialakulásának megelőzésében, csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet. A szőlőmag bélrésze megközelítőleg 50%-ban olajat tartalmaz. Igaz, hogy cukortartalma miatt az erre érzékenyek még mérsékeltebben fogyasszák. A három hónapos ágyon érlelés hatására a párlat színe bordós színűre változik. A nyers párlatot is már többen megkóstolták és igen elismerően nyilatkoztak róla, köztük olyanok is, akik nem nagyon fogyasztanak pálinkát, és még meglepőbb módon több hölgynek is ízlet ez a párlat még pedig kiemelve a többiek közül. Mindenesetre türelem és idő szükséges ahhoz, hogy ez a párlat elnyerje végső még tökéletesebb formáját, ízét, zamat világát. A szőlőpárlat nagyon igényes, közkedvelt, lágyabb, gyümölcsös tónusai miatt. Illata rendkívül gyümölcsös, érett málna és szeder. Szép felépítésű, ízében is gyümölcsös, melyet a hordó, és beleágyazott szőlő fűszeressége szépen kísér. Vadételekhez, vadszárnyasokhoz ajánlom. Szekszárd környékén mindenképpen páratlan lehetőségek előtt áll ez a párlat. A szabad cukortól selymes textúrája, jellegzetes aromája, egyedi bukéja ritkán közömbös a pálinkafogyasztók között. Meghatározó ízével már ma is sok hívet szerzett magának, de még igen sok lehetőség áll e párlat előtt csak azt sajnálom, hogy az idei Gyulai Pálinkaversenyre már nem tudom benevezni annak közelsége miatt. Ám az őszi Keceli megmérettetésen már biztosan ott lesz az indulók között.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése