Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2012. február 12., vasárnap

Faeper Érlelt Erdei Gyümölcs Pálinka 2010.


6.

2010/0825

AQUAVINICUM

ÉRLELT

ERDEI GYÜMÖLCS

Faeper
eperfa hordóban érlelve



Az eperfa egyike a legősibb kulturfáinknak még akkor is ha az napjainkra egyre ritkábban fellelhető, vadon termő gyümölcsfává változott. Természetesen elindult a pálinka kulturált fogyasztásának egy meghatározó trendje. A pálinkát, mint hungarikumot hirdető és megismertető fesztiválok, versenyek egyre inkább bukannak fel környezetünkben. Ennek hatására, és a pálinkafőzés legális mederbe terelésével ismét felszínre kerültek régi hagyományos növényeink, és velük párhuzamosan különlegesebbnél-különlegesebb valódi magyar italaink. Ilyen kifejezetten magyaros, magyar férfias, határozott karakterű párlat a faeper pálinka. A teljes ismeretlenségből kellett visszahozni a magyarok tudatába egyáltalán a puszta létezését is. Ma már a legnagyobb, és legnevesebb kereskedelmi főzdék sem hagyhatják ki kínálatukból ezt a pálinkát. Nem csak azoknak ajánlom akik ismerik az eper markáns ízét, mint a gyümölcsét, hiszen ilyenek elég kevesen vannak, hanem ajánlom azoknak is, akik újra fel szeretnék fedezni önmagukat, a vidéket, az ősök kedvelt szokásait.
A faeper savanykás-édes gyümölcséből remek pálinkát lehet alkotni, melynek illatában a citrus és a friss szalmaillat játssza a főszerepet. Ízében az érett faeper fás tompasága mellett némi fűszeresség is érzékelhető. A bemutatott natúr párlat után most egy még inkább kifinomított változatát az eperfa hordós érlelésű italát szeretném minden ember figyelmébe ajánlani, aki elkötelezett a kulturált alkoholfogyasztás hirdetése mellett. A hónapok elteltével ez a pálinka már nem csupán a férfiaknak ad felejthetetlen élményt, hanem kialakuló, letisztuló bársonyossága révén a hölgyek számára is az egyik kedvenc italuk válik. Elsősorban aperitívként ajánlatos fogyasztani, de akár hétköznapi alkalmakkor is. Ne felejtsük el azonban, hogy itt egy szokatlanul pimasz íz vár ránk üvegbe zárva!
Eper a fáról, amely olyan kegyes hozzánk, hogy magától ölünkbe hullik, hogy megsemmisülésével lelke a pálinkába térjen vissza közénk, belénk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése