Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2012. január 30., hétfő

Mandarin Ágyas Vegyes Gyümölcs Párlat 2012.


119.

2012/0130

AQUAVINICUM

ÁGYAS

VEGYES

Mandarin - Vegyes gyümölcs Párlat
Üvegben érlelve



Újabb kísérletnek lehetünk alanyai a most bemutatásra kerülő párlattal. Az Aquavinicum Párlat Rendszer Ágyas Vegyes Párlat csoportjának legújabb tagja egy újabb déli gyümölcs, amely nem is igazán déli sokkal inkább délkeleti. A téli hónapok egyik legnépszerűbb gyümölcse a mandarin. Jótékony hatása és édeskés íze miatt szívesen gyerekek és felnőttek is szívesen fogyasztják. Ami nem is baj, hiszen nagyon jó hatással van az egészségünkre. A mandarin (Citrus reticulata) egy citrusgyümölcs. Dél-Kínából származik, Európába csak a 19. században kezdték beszállítani, ezt követően pedig az Egyesült Államokba. Rómában a bőség és a jólét szimbólumaként tisztelték. A mandarinfa kicsi és örökzöld. Levelei lándzsaszerűek. Az ágakon elvétve kisebb tövisek vannak. A gyümölcs kisebb és édesebb a narancsnál, valamint könnyebben hámozható. Számtalan élettani hatását ismerjük: Emésztést elősegítő hatása a legközismertebb, de hörghurut és asztma gyógyítására is használják, köptető hatása miatt. Hasmenés és vérhas esetén is hatásos a mandarin leve, ahogyan láz esetén is a leve segít, hogy a szervezet ne száradjon ki. A mandarin héjának főzete csökkenti a vércukorszintet. C-vitamin tartalma révén jótékony hatású meghűlés ellen. A mandarinban lévő C-vitamin hozzásegít az általános erőnléthez. A-vitaminja pedig a gyulladások maradványait küzdi le.
A bioflvonoidoknak köszönhetően hatásos baktérium- és vírusölő, valamint eredményesen gátolja testünkben a vérrögképződést. Immunerősítő és természetes antioxidáns. A benne található fitoösztrégennek köszönhetően meggátolja, illetve késlelteti a szervezetünkben kialakuló hormonelégtelenséget. A mandarin további jótékony hatása a koleszterinszint-csökkentés, de segít a vér és a máj megtisztításában is. Vérzéscsillapító hatása is van. Mindezeket a tulajdonságokat sikeresen át tudjuk vinni Ágyas Párlatunkba, így jó egészséggel tudjuk ajánlani fogyasztását.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése