Golden Delicates Alma Pálinka
Ezen a hétfőn csak a délutánomat tudom pincészetemben munkával tölteni. Hajnalban a cefréket alaposan megtöröm, hogy a tetejére felúszó bunda visszamerüljön a lébe. Ellenőrzöm persze a forrásban lévő borokat is. Ebéd után pedig újra megtöröm a körte cefrét, amelyben az intenzív forrás uralkodik már. Az 500 literes kádban forrt alma cefre még mindig erőteljesen pezseg, viszont a 250 literes kádban már úgy tűnik, hogy rövid időn belül teljesen le fog állni a forrás. Felhívom a szeszfőzdét is és a Ringlószilva cefre kifőzésének részleteit megbeszélem. Ezt követően a pálinka készletem rendezésével foglalkozom. A kóstolásra elkészített 2 decis üvegeket ismét tele töltöm, hogy a következő alkalommal készen álljon. Egy húsz literes ballont is ki kell ürítenem, hogy a szerdán kifőzésre kerülő ringlószilva cefre abba legyen beletöltve. A készletek áttekintése során 18 féle pálinkát sikerül regisztrálnom. Ebben 9 féle natúr pálinka, 7 féle érlelt pálinka és 2 féle ágyas párlat szerepel. Literre a teljes készlet: 76, 3 liter, de ebben van 50%-os és 45%-os párlat is. A főzésre előkészülve tölgyfa ágakat tisztítok meg, majd az egyiket próbaképpen kicsit megpörkölök, hogy annak barricolt illatot nyerjek. Ezt követően a présház ajtaja fölé elkészített felíratott helyezem el, hogy holnap azt lefestve neve legyen, amely egyben az egész ital készítése programom neve is egyben: Melurarcum Cellarium. Ez magyarul annyit tesz, mint Rigóvári Pincészet. Természetesen az esti cefre törés sem maradhat el, amelynek során valóban megállapítható, hogy a 250 literes kádban lassan leáll a forrás, így azt várhatóan holnap légmentesen lezárhatóm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése