Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2014. január 17., péntek

Stanley Szilva Ágyas Gyümölcs Párlat 2014.



469.

2014/0117
 
 
 
AQUAVINICUM

ÁGYAS

GYÜMÖLCS
 
 

   Stanley Szilva
  üvegben érlelve
 
 
 
 A péntek mindig kellemes nap a számomra, mert egy részt a hét utolsó munkanapja, másrészt a pálinka kóstolás napja is, de nem utolsó sorban azért is, mert a hétvégét szinte teljesen pálinkáimnak, boraimnak tudom szentelni a családommal együtt. Így különösen öröm bemutatni ezt a mai napra készített párlatot, amely az ágyas kategória képviselője, és Stanley Szilva család harmadik tagja. Az ágyas szilva mindig különleges gasztronómiai élményt nyújt nemcsak külsejével, hanem tartalmával is. A tegnapi napon kicsit beszéltem a pálinka készítés misztériumáról, amit lehet, hogy sokan nem értenek, vagy kicsit túlzottnak tartanak, pedig tessék elhinni, hogy nem így van. Később pár hónap multán, amikor az első kóstolásait megtartjuk ezeknek a párlatoknak, akkor majd jól eső érzéssel gondolunk vissza erre a napra, a nap védőszentjére, a nap eseményeire, és a nap pálinkájára is, és akár hisszük, akár nem ennyi idő elteltével ezek a tényezők szépen összeharmonizálódnak egymással. Többször szememre vetik, hogy nem érkezési sorrendben készítem el a pálinkákat, és amikor elmondom, hogy ehhez késztetés kell, akkor lehet, hogy egy kicsit viccesnek gondolnak. Pedig a saját pálinkáim elkészítéséhez sem cefrézési időrendben nyúlok hozzá, hanem, amelyikre éppen rá vagyok hangolódva. Ugyanis a kiváló pálinka, hasonlóan a kiváló borhoz, szellemi termék, először mindig a fejben születik meg. Aztán a gondolatot tett követi. Az igazi művész a teremtményéhez a lelkét is adja. Minden igazi jó pálinkában ezért visszatükröződik a készítője, mert ahogy a biblia szerint a Teremtő is saját képmására teremtett bennünket, így a mi teremtményeink is hasonlítanak ránk egy kicsit. Azt is kérdezni szokták, hogy melyik a legkedvesebb pálinkám, amelyre én mindig ugyanazt válaszolom, hogy nekem mind egyformán kedves, hiszen mind az én gyermekeim, vannak eminensek, és vannak renitensek, de ettől még az enyémek. Városi legenda szerint: „Nézd meg az embert, és úgy fogyaszd a pálinkáját!” Mindenesetre ez az aszalvánnyal ágyazott párlat már az első héten megmutatja kiváló színét, ahogy kiváló zamatait is. Stanley Szilva Ágyas párlat aranysárgás, barnás színű, olajos hatású, patinás ital, amelyben a stanley szilva mézessége elegyedik az alacsony alkoholtartalommal. Ajánlom hölgyek beszélgetéséhez.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése