465.
2014/0113
AQUAVINICUM
ÉRLELT
GYÜMÖLCS
Mandula Kajszibarack
kajszifával érlelve
A mai nappal megkezdjük a kampány munkát a határban
is a szőlő metszésével, így aztán nem nagyon lesz kihasználatlan időm, csak
akkor, ha, ahogy vidéken mondják parasztünnep lesz, vagyis esik az eső, de
ilyenkor meg a főzdében van még bőven tenni való. A mandula Kajszibarackból
készült pálinka családjának második tagjánál tartunk, amely az érlelt változat.
Ennek elkészítéséhez meg is látogattam azt a fát, amelyről a gyümölcsöt
szedtem, és ebből készítettem a chippet az italunkba. Már tegnap jeleztem, hogy
írni és beszélni fogok újfent a mag íz kérdéséről. Ezrek fogyasztottak már
sárgabarack magot arra, hogy legyőzzék a rákot. Mégsem haltak meg
cianid-mérgezésben. Sőt, meggyógyultak mindenféle negatív mellékhatás nélkül. Az
alanyok tucatnyi magot fogyasztottak naponta hónapokig. Akkor ők miért nem mérgeződtek
meg? Az amygdalin négy molekulából áll. Kettő közülük glükóz
molekula. A másik kettő a cianid és a benzaldehid. Az utolsó kettő
molekula a mumus. Azonban egy pár ritka anyagcsere-betegséget kivéve ahol az
egészséges sejtek is metabolizálnák azt, a gyakorlat az, hogy csak a rákos
sejtek metabolizálják az amigdalint, míg az egészséges sejtek nem. A
cianid az amygdalin vegyületben marad és áthalad az emésztőcsatornán. Ez
egy nagyon okos dolog a természettől. A rákos sejtek függnek az erjedő
cukortól. A glükóz az ami élteti őket oxigén helyett. Tehát a rákos sejteket
vonzza a amygdalin, vagyis a benne lévő glükóz, de meghalnak amikor bontják
azokat a vegyületeket amelyek felszabaditják a benzaldehidot és a
cianidot. A glükóz a cukor csali. A rákos sejtek tartalmaznak egy
enzimet, amely nem található meg az egészséges sejtekben. Ez a béta-glükozidáz.
A béta-glükozidáz enzim “kinyitja” a amygdalin vegyületet, és ezzel kiengedi a
halálos mérgeket a rákos sejtekbe. Csak a rákos sejtek bontják az
amigdalint. Az egészséges sejtek nem. A legtöbb nem-rákos sejt tartalmaz
egy rodanáz nevű enzimet. A szabad cianid molekulák kén molekulákhoz
kötődnek rodanáz enzim segítségével, ezáltal ártalmatlan cianátokat képeznek,
amelyek kiürülnek a vizelettel. A fával történő érlelés tovább segíti ezeket a
folyamatokat, így ezt az italunkat is jó szívvel tudom ajánlani e káros
események megelőzésére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése