Minta sorszáma:
|
Termék pontos megnevezése:
|
Alkohol
tartalom
|
Bíráló
Sorszáma:
|
Fajta
Kategória:
|
||||
410
|
Molyhos Körte Érlelt Gyümölcs Pálinka 2013.
|
42%
|
Muth
József
|
Almatermésűek
|
||||
PÁLINKA
BÍRÁLATI LAP
|
||||||||
20 pontos bírálati rendszer, lehetséges fél pontok
adása is!
|
Szöveges értékelés a megítélt pont magyarázatára:
|
Pontszám:
|
||||||
Illat
tisztaság
0-3 pont
határok között
|
A fahordós érleléstől szalmasárga színű lett pálinka,
amely áttetsző, selymes illatot adott.
|
2,5
|
||||||
Illat
karakter
0-5 pont
határok között
|
Az újabb és újabb szippantás után a körte húsának
illata után felbukkan a fahordós érlelés karaktere.
|
4,5
|
||||||
Íz
tisztaság
0-3 pont
határok között
|
Ízében megmaradt az eredeti gyümölcs illata,
markánsan az alkohollal, és az enyhe keserűséggel.
|
2,4
|
||||||
Íz karakter
0-5 pont
határok között
|
A fával történő érlelés selymessé tette az ital ízét,
de kissé megkurtította annak lecsengését.
|
4,4
|
||||||
Harmónia,
összbenyomás
0-4 pont
határok között
|
Az íz és illat harmóniája még nem teljes, további
pihentetés jót tesz számára.
|
3,3
|
||||||
Összes
pont:
|
Ezüstérmes
|
17,1
|
||||||
Hibás termék
Nem díjazható
|
Nem hibátlan termék
Oklevél
|
Megfelelő termék
Bronzérmes
|
Hibátlan termék
Ezüstérmes
|
Kiváló termék
Aranyérmes
|
||||
10,0 – 11,9
pont
|
12,0 – 13,9
pont
|
14,0 – 15,9
pont
|
16,0 - 17,9
pont
|
18,0 – 20,0
pont
|
||||
Az érlelt változata
ennek a pálinka családnak azzal a céllal lett létrehozva, hogy ne csak
illatában, hanem színében is különlegességet adjon. A gyümölcsfa saját fájával
történő érlelés mindig külön különlegességet ad a párlatnak. Ez által ugyanis a
megszületett párlat még bensőségesebb kapcsolatba kerül azzal az íz
karakterrel, amelyből tulajdonképpen vétetett. Halvány, szalma sárga színe
körtés jelleget kölcsönzött az italnak. A visszahígítást nehezen bírta a
pálinka szerkezete, így négy-ötször is szűrözni kellett mire bestabilizálódott.
Az első benyomás még mindig nem az igazi, nem a kívánt hatást hozta, ezért is
javaslom a további érlelését, és mivel a fa tanninossága még nem túlzott a
párlat karakterében, a fával történő érlelése javasolt.
Báta, 2014. január 12.
vasárnap Urunk megkeresztelkedésének ünnepén
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése