Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2014. január 16., csütörtök

Stanley Szilva Érlelt Gyümölcs Pálinka 2014.



468.

2014/0116
 
 
 
AQUAVINICUM

ÉRLELT

GYÜMÖLCS
 
 

   Stanley Szilva
  szilvafával érlelve
 
 
 
 A napok nagyon gyorsan repülnek és ebben az enyhe kora tavaszias időben, amikor már a madarak is boldogan csivitelnek, jól esik kint lenni a szőlőben, a gyümölcsösben. Akárki, akármit is mond, vagy gondol, itt ilyenkor dől el a gyümölcsünk sorsa, és azon keresztül a borunk és a pálinkánk minősége. Biztos vagyok abban, hogy aki nem ismeri a gyümölcsfát, nem ismeri a szőlőtőkét, azaz ember nem képes sem jó bort, sem jó pálinkát készíteni. De nem csak ismernünk kell a fát, a tőkét, hanem alázattal kell fordulnunk hozzá, hogy termése a javunkra váljon. Nem kezelhetjük le, nem nézhetjük le, nem szabad csupán tárgynak tekintenünk, mert azok éppolyan élőlények, mint mi magunk. Vannak köztük szépek, kevésbé szépek, és persze vannak hibásak, rothadtak is, és amilyen a fa, vagy a tőke, olyan annak gyümölcse is, akár csak az embernél. A kiváló pálinka, a jó bor szakrális ital, nem készül, hanem teremtődik és megszületik. Majd felnő és megöregszik, ugyanúgy, mint a természetben minden élőlény! A pálinka, és a bor világra jötte egy olyan ősi, misztikus folyamat és szertartás eredménye, amiben a romlandó gyümölcs romolhatatlanná és örök életűvé válik! Ebben a folyamatban a közreműködő ember a pálinka varázslója, eszközei pedig, mágikusak. A pálinkakészítés a gyümölcsben lévő titkok magasabb dimenzióba való felemelése, ezzel a romlatlanság megőrzése, a gyümölcs örök életének megadása. Ezt tesszük akkor is, amikor ma éppen ezt az amerikai születésű Stanley szilvapálinkát saját fájával érleljük. Amikor kezembe veszem az élő ágat, meghántolom, és a letisztított fadarabokat belehelyezem a pálinkába, szinte órák alatt már a fa vére, a fa nedvei, belekerülnek az italunkba, megfestik azt színében, de nem csak abban, hanem aromáiban is alapvetően megváltoztatják. E párlatnak a színe a fájával történő érlelés során valóban bordóvörösre változik, akár ha a fa vére lenne benne. Élő és intelligens anyagból születő termék egy nagyon komoly és komplex folyamat eredményeként jön létre. Teremtőjétől feltétlen hitet, alázatott, és tiszteletet kíván, mert a természet és az anyaföld gyermeke. A stanley szilvafajta körében a legnagyobb szárazanyag tartalommal bír, és a cukortartalma is igen magas 20%-os, ezzel szemben savtartalma kicsit alacsony. Ajánlom e párlatomat főként férfiaknak egy szivar elszívása mellé.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése