Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2015. január 10., szombat

Vadszilva Érlelt Vadgyümölcs Pálinka 2015.



776.

2015/0107


AQUAVINICUM

ÉRLELT

VADGYÜMÖLCS


 
  Vadszilva
  szilvafával érlelve
   




Ez a szerdai nap nyugodtnak ígérkezik a munkahelyemen. Túl sok munkám nem lévén szépen nyugodtan elfőzőcskézgetek magamban. Lélekben egy kicsit már a holnapi napra készülök, amikor is útnak kell indítanom a nevezett párlatainkat az Ongai versenyre, mert lassan lejár a nevezési ideje. Még azonban előtte ma este a kábeltévéseket várjuk, hogy egy új csatorna fogásához egy boxot állítsanak be nálunk. Hazaérkezve a délután folyamán elsőként a sötétség beállta előtt a gyümölcsösbe megyek le, hogy beszerezzem a mára aktuális italomnak a fával történő érleléséhez szükséges alapanyagot. A vadszilva pálinkámnak ehhez a verziójához a besztercei szilvafa egyik ágát vetettem be, amelyet a szokásos megtisztítás után chipként bele is helyeztem az ital, amely szinte azonnal meg is kezdte piros színével színezni az italunkat. Az utóbbi időben sok ilyen, vagy ehhez hasonló cefrét, illetve párlatot készítettem, de az annyiban más, mint az eddigiek, hogy ez teljesen ki lett magozva, és ráadásul le is lett darálva. Ettől aztán természetesen lényegesen más ital született. Pincészetünkben ezen a napon ez a negyedik ital, amely megszületett, de ez az első, amely az érlelt, és, amelyik a vadgyümölcsből készült. De például az is érdekes statisztika lehet, hogy ezen a napon törkölypálinkát például még sohasem készítettem, és ez a sor, így most sem szakadt meg. Az is érdekesség ezzel a nappal kapcsolatban, hogy eddig mind három pálinka az én nevemen futott, ez az első, amely a feleségem nevéhez fűződik. Érdekessége ennek a vadszilvának az is, hogy nyilván a magját felhasználták a csemete kertészetekben, ahol elvetik, és fákat nevelnek belőlük, hogy aztán abba nemesebb gyümölcsöket oltsanak. Ahogy talán azt is kevesen tudják, hogy ennek a vadszilvának a gyümölcshúsából különböző krémeket is készítenek, amely a kozmetikai ágazatban igen keresett. Baranyai és a Somogyi erdők vadon termő cseresznye szilváiból készítettük ezt az ízletes vadgyümölcs pálinkát. Illatában intenzív kerek, nagyon ízletes gyümölcs, enyhe citrus, jázmin és kakukkfű illatokat érezhetünk. Pálinkája ízében a gyümölcsös fajta jellege erősen érezhető, hosszú testes ízekben cseng le. Harmóniája könnyedén magával sodor. A férfiak egyik kedvenc pálinkája. Fogyasztható rántott és diós ételek mellé is.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése