Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2013. december 24., kedd

V. Ongai Pálinkaverseny 2014.



Kedves Barátunk!

Az Ongai Kulturális Egyesület (OKE) áldott karácsonyi ünnepeket kíván minden kedves támogatójának, szimpatizánsának, korábbi vagy jövőbeli pálinkaverseny résztvevőnek!

Az OKE 2014 januárjában rendezi meg az V. Ongai Pálinkaversenyt, melyre ismételten szeretnénk az érdeklődők figyelmét felhívni! A teljesség igénye nélkül hadd emeljünk ki néhány dolgot, hogy miért érdemes részesévé válni az ongai versenynek.

1. Az ongai verseny Magyarországon egyedüliként a Destillata „előszobájává” vált. Ha valaki 2014 januárjában megrendezésre kerülő V. Ongai Pálinkaversenyen 16 pontot, vagy többet ér el Ongán, akkor kedvezményt kap a Destillata nevezési díjából, éppúgy, mint a többi általuk elfogadott regionális osztrák, német, olasz, svájci és egyéb közép-európai versenyek résztvevői.
2. Az a bérfőzető magánszemély, akinek pálinkája az V. Ongai Pálinkaversenyen érmet nyer, ugyanazon versenypálinka nevezési díjából a gyulai Pálinka Világkupán 10−30% kedvezményt kap.
3. Az eredményhirdetés az idén is egy nagyszabású gála, illetve pálinkabál részeként a lillafüredi Palotaszállóban kerül megrendezésre 2014. január 25-én, ahol a versenyen résztvevők párjukkal, a média képviselői és szponzoraink, támogatóink is méltó színvonalon lehetnek részesei rendezvényünknek. A versenyre nevezett személyek közül (maximum 200 fő) ingyenes belépőt kap az eredményhirdetésre és az ahhoz kapcsolódó pálinkabálra Lillafüreden, a Palotaszállóba. (A rangsort az érmes párlatok, illetve a nevezett pálinkák száma határozza meg.) A versenyre nevezettek kedvezményes szálláslehetőséggel (2 személyes szobánál mintegy 15 000 Ft engedménnyel) élhetnek az eredményhirdetéshez kapcsolódó hétvégén a lillafüredi Palotaszállóban.
4. A versenyen minden érmes pálinka után egyedi, névre szóló oklevél és érem jár. A champion és a meghirdetett nagydíjak mellé értékes nyeremények, felajánlások társulnak, melyek együttes értéke már most meghaladja a 1,5 millió Ft-ot. A teljesség igénye nélkül felsorolunk néhányat:
- Minden nagydíj mellé egyedileg faragott pálinkás tölgyfahordók különböző űrméretben Onga Város Önkormányzatának felajánlásában.
- 3 napos (2 éjszakás) 2 személyes hétvégi wellness pihenés félpanziós ellátással Hajdúszoboszlón egy négycsillagos szállodában.
- 3 napos (2 éjszakás) 2 személyes hévégi wellness pihenés Miskolc-Lillafüreden a Palotaszállóban.
- 3 napos (2 éjszakás) 2 személyes szállás 2 fő részére teljes ellátással, wellness részleg használattal, valamint 2*30 perc kézi masszázzsal az Aranygombos Fogadóban, Telkibányán, a fogadó felajánlásában.
- 3 napos (2 éjszakás) 2 személyes hétvégi pihenés teljes ellátással az Aggteleki Nemzeti Park szomszédságában Trizsben a Fruktárium Kft felajánlásában.
- 3 napos (2 éjszakás) családi pihenés Hollókő múzeumfalujában Hollókő Önkormányzata jóvoltából.
- 3 napos (2 éjszakás) üdülésre feljogosító utalvány 2 fő részére a felvidéki várhosszúréti Jozefína panzió (Rozsnyó mellett) tulajdonosától.
- 2 db 3 napos (2 éjszakás) családi pihenés a markazi horgásztavon a Visontai Horgász Egyesület felajánlásában.
- 2 személyes vacsora utalvány Boldogkőváralján a Castrum Boldua középkori étteremben Péli Tibor felajánlásában 20 000 Ft értékben.
- Poroszkai Csaba felajánlásában 2 fős vacsora utalványok, 5 alkalmas szauna bérletek.
- 2 személyes vacsora utalvány korlátlan italfogyasztással a Miskolc-Alsóhámoron található Molnár Csárdában.
- 50 000 Ft értékű ingyenes pálinkafőzés bérfőzetőnek és egy 20 000 Ft értékű utalvány Gyulán, a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. felajánlásában.
- Refraktométerek, alkoholmérők, ph-mérők a debreceni Labornite Kft. felajánlásában.
- 300-400 kg gyümölcs (alma) felajánlások a pálinkafőzéshez a Szemtesz Hűtőház Kft-től.
- Gyümölcs és díszfa vásárlási utalványok Domán Csaba egyeki vállalkozó felajánlásában (egyenként 15 000 Ft értékben).
- Elit borcsomag 30 000 Ft értékben a Pelle Párlatház Kft-től.
- Ingyenes Online fotótanfolyamok (egyenként 20 000 Ft értékben).
- Ajándék műszaki cikk a Baumax Miskolci áruháztól (20 000 Ft értékben).
- Ajándék boros szakkönyvcsomagok az Agroinform Kiadó felajánlásában.
- Ajándék pálinkás és boros szakkönyvcsomagok a Mezőgazda Kiadó felajánlásában.
- Ajándék pálinka és bor csomagok, pálinkafőzéshez és cefrézéshez kapcsolódó eszközök, kiegészítők, ingyenes pálinka kifőzések bérfőzetők számára stb.
5. 2014-ben Magyarországon, pálinkaversenyen eddig még nem használt bírálati rendszer szerint történik az értékelés, aminek a lényege, hogy a pontok több mint 60%-át a szájban érezhető dolgokra adják a bírálók (miként a Destillata-n). Továbbfejlesztett pálinkabíráló szoftverrel történik a bírálat, mely minden korábbinál jobban kizárja a szubjektivitást: minden pálinkát legalább 4 fő, de szükség esetén akár 8 fő értékel egymástól függetlenül. A lehető legjobb bírákat igyekszünk meghívni a zsűrizéshez, akik több elő-bíráló tréningen is felkészültek a pálinkák minősítésére.
6. Az idén megrendezett IV. Ongai Regionális Pálinkaversenyre 264 nevezőtől összesen 785 nevezett pálinka és párlat érkezett az ország egész területéről. A nevezések nagy száma jelzi a verseny széleskörű elismertségét, megerősítve a 2012-ben már elért, az ország egyik legnagyobb pálinkaverseny pozícióját. A versenyen a bérfőzetők és a magánfőzetők mellett a nagyobb kereskedelmi főzdék is képviseltetik magukat.
További információk: részletes nevezési feltételek, versenyszabályzat, odaítélhető díjak, nyeremények, nevezési kategóriák, letölthető nevezési lap elérhető az egyesület honlapján: www.okeonga.hu. További felvilágosítás kérhető a 46/464-260-as és a 70/313-3216-os telefonszámon, illetve e-mailben az okeonga@upcmail.hu címen.

Tisztelettel kérjük, hogy amennyiben felkeltettük érdeklődését, éljen a lehetőséggel, mérettesse meg pálinkáit, párlatait az V. Ongai Pálinkaversenyen!
Amennyiben lehetőségük van munkánkat anyagilag vagy más módon támogatni, ahhoz hozzájárulni (pl. tárgyi vagy szolgáltatásbeli felajánlással), azt alázattal megköszönjük! A támogatási összeg átutalható a következő számlaszámra: Ongai Kulturális Egyesület, Felsőzsolca és Vidéke Takarékszövetkezet Ongai Kirendeltsége: 54500198-10000719. A támogatás összegéről igény szerint számlát állítunk ki, illetve cégek esetében az egyesület által kiadott igazolás csökkenti az idei évi adóalapot. A támogatás fejében a műsorfüzetben, a rendezvény programjain a cégük nevét is feltüntetjük, illetve hirdetési lehetőséget biztosítunk. Az 50 000 Ft-ot meghaladó támogatás esetén szeretettel várjuk szponzorainkat, támogatóinkat a társadalmi zsűri tagjai közé 2014. január 25-én 16.00 órára a társadalmi zsűrizésre Lillafüreden a Palotaszállóba, ahol a champion díjas pálinkák megkóstolását követően kerül kiválasztásra a közönségdíjas pálinka egy állófogadás keretében.

További sikeres és eredményes munkát kíván 2014-ben is az Ongai Kulturális Egyesület nevében:

Takács László OKE elnök, versenyigazgató

Onga, 2013. december 18.

Ongai Kulturális Egyesület
3562 Onga Görgey u. 2/A.
46-464-260 ill. 70-313-3216

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése