Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2011. április 9., szombat

Fehér Bikavér Seprőcefre 2010.



Fehér Bikavér Borseprő Cefre

2010.




Összetétele:



13 liter Zalagyöngye

10 liter Rizlingszilváni

10 liter Királyleányka

10 liter Chardonnay

7 liter Szürkebarát

50 liter összesen


Március 26. és 28. között végeztem el a fehér borszőlők esetében esedékes derítés utáni 14. napot követő tisztító fejtést. Az előző 2010. október 19 és November 16. között elvégzett fejtés óta elég jelentős idő telt el. Sajnos ez a fehér boraim esetében nyomott is hagyott azokon mind íz, mind illatanyagában. Ennek is köszönhető, hogy ezek a borok a pihentetés ideje alatt ugyan szépen letisztultak, de kén tartalmuk elég alacsonyra esett vissza ennek ellenére a derítés elvégzése után alkalmasnak találtam arra, azokat, hogy borversenyen megmérettethessem. A fejtés során nem keletkezett túlságosan sok alja a bornak, így nem is jött össze ennél a mennyiségnél több borseprő. Külön gyűjtöttem össze őket remélve, hogy külön kifőzve abból is lesz egy kis kóstoló pálinka. Mivel a fehér bor lényegesen másként készül, mint a vörös, így a két törköly és a két seprő között is lényeges íz, zamat, illatanyagbeli különbséget fedezhetők fel. Annak ellenére, hogy derítő fejtés utáni anyagról van szó remélhetőleg jó párlat várható mivel a derítőszer természetes anyag. Ennek ürügyén aztán össze is gyűjtöttem azokat és gondosan megszűrve előkészítettem azokat kifőzésre. A fenti összetételben került hát bekeverésre.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése