Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2011. február 25., péntek

Szent Mátyás Apostol Bikavér Pálinka



Aquavinicum

Natúr

Törköly



Szent Mátyás Apostol Bogyózott Bikavér Törköly Pálinka

2009.



Különös véletlen folytán úgy hozta a sors, hogy ez a cefre csak nagyon sokára került kifőzésre. 2009. év bogyózott vörösbor szőlői együtt lettek kádon forralva, majd miután megtörtént a préselés a törköly kádakba került letömörítésre, ahol légmentesen le lett zárva nylonnal és még a tetejére ráadásként sodort is raktam, hogy ezzel is biztosítsam a minőségének megőrzését. Viszonylag nagy mennyiség állt a rendelkezésemre ezért történt az, hogy korábban házasítottam ezt a törköly cefrét gyümölcs cefrékkel, mint saját önmagában kifőztem volna. Kísérletnek is mondhatnám a másfél éves tárolást, de be kell vallani őszintén nem járt sikerrel, mert elég sokat vesztett alkohol tartalmából ez alatt az idő alatt, annak ellenére, hogy amikor felbontottam kifogástalan állapotban, nedvesen került elő az edényből. Az összeállításban őt féle vörös borszőlő törkölye volt megtalálható. Legnagyobb mennyiségben 40%-ban kadarka került bele. Második legnagyobb mennyiségben 25%-ban Cabernet franc szőlő volt hozzárakva. Harmadik összetevője 20%-ban Merlot fajta volt az alkotó eleme. Míg negyedik számottevő tagja 10%-ban kékfrankos alkotta. Végezetül utolsónak mindössze 5%-ban biborkadarka fajta törkölye keveredett benne. Természetesen a főzésre a Bátai Szeszfőzdében került sor idén 2011. február 24.-én, amely után kiváló párlat született. Igaz a finomítására másnap 25-én került sor. A 200 kg-nyi törkölyből mindössze hat liter 50%-os pálinka született meg. A megszületés napján Szent Mátyás apostolt ünnepeltük ezért is hozzá szenteltük ezt az italunkat, meg azért is, mert azért ennek a párlatnak a férfias, kemény jellege alaposan kidomborodik.

Kis mennyiségben jó egészséget kívánok a fogyasztásához!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése