Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2010. augusztus 3., kedd

Augusztus 3. kedd



Red Haven Őszibarack Pálinka


Kánikulai napra sikerült már hajnalban felébrednie a szőlőmunkásoknak és emellett olyan köd fogadott a határban bennünket, mint máskor szeptember közepén. Tegnap sikeresen befejeztem Viaszszilva Pálinkám cefre készítését, így ma már neki is állhattam a következő cefre csomag elkészítésének. A holnapra megrendelt őszibarack mellé természetesen más gyümölcsöket is szeretnék rakni, így azoknak a gyűjtését már meg is kezdtem. A Viaszszilva utolsó cefrés hordójából kifutott egy kis anyag lenyomva annak a tetejét, de sikerült a problémát gyorsan megoldanom. Még a Viaszszilvánál maradva maradt 15 kg gyümölcs, amelyet magas cukortartalma miatt az őszibarackhoz szeretnék társítani és melléje még szintén 10 kg Blue Frey szilvát is sikerült begyűjtenem és a hordóba magozni. Ennek elkészítése mellett a holnapi Cseresznyeszilva cefrének a lehordását is tervezgetem már a főzdébe, hogy azt csütörtök hajnalban kilehessen gond nélkül főzni. A pálinka tárolására kiszemelt ballont is sikerült tisztára mosni és előkészíteni. A főzéssel kapcsolatos utolsó kétségeket az elfogadott új pálinka törvény okozza, mert most már végképpen senki nem tudja, hogy mikortól is kell azt érvényesíteni.
Az tűnik biztosnak, hogy augusztus 6.-án az országgyűlés alelnöke Lezsák Sándor aláfogja írni a törvényt, majd várhatóan utána Schmidt Pál Köztársasági Elnök is aláfogja valamikor írni és utána ha a közlönyben is megjelent, akkor 45 nap múlva fog hatályosan életbe lépni. Ezeket a számokat így összeadva lesz ebből még október 1. is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése