Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2010. augusztus 2., hétfő

Augusztus 2. hétfő



Viaszszilva Pálinka


A mai kánikulai nap folyamán sikerül begyűjtenem az utolsó pár kilogramm gyümölcsöt is, amely még szükséges volt a negyed tonna cefréhez, amelyből majd a pálinka kifőzésre kerül. A teljes mennyiség 100 liternyi vízben került úsztatásra. A pálinka összetevői a következők lettek:

Viaszszilva: 200 kg
Cseresznyeszilva: 20 kg
Csacsanszka szilva: 20 kg
Árpával érő körte: 5 kg
Fekete faeper: 5 kg
--------------------------------------------
mindösszesen: 250 kg


A másik érdekessége, hogy a viaszszilva mennyiséget egyetlen fáról sikerült begyűjtenem, amely jelzi azt is, hogy mekkora mennyiségű termést tudott hozni. A cefre forrása javában folyik és fenséges illat anyagok keletkeznek a hordókban. Az egyik lezárt hordóban annyi gáz keletkezett, hogy a hordó szabályosan el deformálódott, és mi után kiengedtem belőle a gázt is csak nagy nehezen állt vissza eredeti állapotába. Így az utolsó hordó lezárásával még várok is egy kicsit, hiszen a zajos forrás ott még teljesen vissza van.

Közben már erőteljesen készülődök a következő gyümölcscefre összeállítására, amelynek fő komponense az őszibarack lesz, de természetesen kis százalékban ahhoz is kerül még másik fajta gyümölcs is, hogy érdekes alap aromát nyerhessünk és egyben teljesen egyedi pálinkát készíthessek. Közben remélhetőleg a főzés körüli törvényi hercehurcák is le rendeződnek és a gazdálkodó ember végre pontosan tisztában lesz azzal, hogy mit is tehet és mit is nem, mert úgy tűnik, hogy a politikusaink már végképp nem tudják, hogy mit tesz a jobb kéz és mit tesz a bal kéz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése