Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2010. augusztus 13., péntek

Augusztus 13. péntek



Kajszibarack Pálinka


Babonás sohasem voltam, így aztán egyáltalán nem zavart az, hogy a pálinkafőzdével való megbeszélés után erre a napra eset a választás, hogy a kilencedik fajta pálinkám megszülessen. Július 8.-án kezdtem el az első sárgabarack gyümölcsöt begyűjteni. Két héttel később 23.-án pedig az utolsó gyümölcs is a cefrés hordóba került és már javában zajlott a forrás a tartályokban. A kilencedik pálinkám összetevői a következőek:

kajszibarack - 230 kg
fekete faeper - 7 kg
Fehér faeper - 7 kg
Cseresznyeszilva - 6 kg
------------------------------------------
mindösszesen: 250 kg

Ebből készült hát el a pálinka családunk legújabb idei terméke, amelyet a két nap múlva esedékes Szűz Mária mennybevételének napjának alkalmából Bátai Nagyboldogasszony Pálinkának kereszteltem el és ajánlottam Szűz Mária figyelmébe, hogy mindazok, akik ezt a párlatot megízlelik érezzék benne Nagyasszonyunk minden segítőkész gondoskodását és fogyasztásakor váljék javára, egészségére minden cseppje a fogyasztójának.
36 nap telt el tehát az első gyümölcs leszedése óta és máris tartályban van a párlat. Nem lett túlságosan sok belőle, de a 24 literes mennyiség számomra tökéletesen megfelelt 50 %-os párlatból.
Természetesen megillatozva a párlatot visszaköszönt a sárgabarack minden ismerős aromája és zamata. Nyersesége, alkoholossága azonban még túl erőteljes ahhoz, hogy jól kiérződjenek belőle a gyümölcs korrekt ízei. Ezt követően majd az érlelés időszaka fogja a végső aromákat előcsalni a párlatból.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése