Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2014. március 23., vasárnap

Springcrest Őszibarack Ágyas Gyümölcs Párlat 2014.



533.

2014/0321


AQUAVINICUM

ÁGYAS

GYÜMÖLCS



  Springcrest Őszibarack
  üvegben érlelve
 
 
 
 
 A szombat mindig csodaszép nap. Ilyenkor kifújhatjuk magunkat, leereszthetjük a feszültséget, és belegondolva, hogy van két napunk arra, hogy elfelejtsünk mindent, ami hétköznap károsan ért bennünket. Azért minden nem felhőtlen, mert, ki kell menjek a szőlészetbe, ugyanis néhány oszlopköz merlot szőlő metszése elmaradt és a tulajdonos ezt felfedezte, és én mint középvezető felelős voltam ezért a munkáért, így én csináltam ezt meg az embereim helyett, és ha meg már ezért az egy órás munkáért ki kellett mennem, akkor kint is maradtam tovább és átnéztem az egész táblát oszlopozás szempontjából. Vadőszibarack fáimat is kint megnéztem, de valójában ma a springcrest őszibarack pálinka család harmadik tagját kell bemutatnom, még pedig az ágyas változatát. Ahogy a borász számára a szőlő, úgy a főzőmesternek az állandó és jó minőségű alapanyag biztosítása a legfontosabb kritérium. Ennek érdekében a felvásárló jó kapcsolatokat ápol a helyi gyümölcstermelőkkel, akik a megfelelő érettségű és zamatú alapanyagot biztosítják. Az állandó beszállítói hálózat kiépítésével biztosítják az alapanyagok termesztési fázisának teljes ellenőrzését, beleértve a permetezést és a szedés idejének meghatározását is. Az állandó minőségnek ez az alapja. Őszibarackunk is ebben a szellemben született. Illatában megőrizte a fáról szedett gyümölcs frissességét, ízben sem okoz csalódást, az illat töretlen folytatása. Struktúrája kellemesen lágy, selymes, barátságos. A gyümölcságyon érlelt, úgynevezett ágyas pálinka hónapokig üvegtartályokban érlelődik. Ezt követően a palackozás során a pálinka fajtájával megegyező, saját készítésű aszalt gyümölcsöt tesznek az üvegekbe, majd erre töltik a pálinkát. Ezután újabb érlelés következik, amely általában 5-6 hónapig tart. Az érlelés során az aszalt gyümölcs visszanyeri eredeti alakját, és kellemes színt kölcsönöz a pálinkának. A "gyümölcságy" a pálinkát esztétikailag vonzóbbá teszi, és beltartalmi értékeit is gazdagítja. Valóban így van, illata és íze tobzódik a barack gyümölcsösségében. A gyümölcságynak köszönhetően íze még a vártnál is hosszabb lecsengésű. Utóíze viszonylag hosszan kitart, lecsengésében édeskés. Negyven százalékos alkoholja diszkréten a háttérben marad. A kevés benne hagyott mag, mag íze huncutul bújik meg a háttérben.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése