Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2014. február 17., hétfő

Naspolyás Alma Natúr Gyümölcs Pálinka 2014.




500.

2014/0217


AQUAVINICUM

NATÚR

GYÜMÖLCS



  Naspolyás Alma
  üvegben érlelve




Hát ismét elkezdődött egy újabb hét, vagyis hétfő van. A bajt tetézni még az eső is megérkezett ismét. Mindez azonban nem volt elég ahhoz, hogy a hangulatunkat elrontsa, hiszen egy elég szép jubileumhoz érkeztünk. Hat év alatt elkészítettük az ötszázadik italunkat, ami azt hiszen, hogy elég szép kerek számnak számít, és, ha úgy adódik, és kedvünk van, van miből válogatnunk, ha éppen valamit kóstolni szeretnénk. Nem csak fajta választékban széles a repertoárunk, hanem immár évjáratonként is tudunk változatosságot felmutatni, ami garantálja azt, hogy nem lehet unalmas egy-egy pálinkakóstoló. Érdekessége ennek a hivatásnak, hogy még ezek után is tudunk újat, újabbat felmutatni és felkutatni a kedves hallgatóknak, olvasóinknak. Így nem csak új hetet kezdtünk, hanem egy új párlat családot is szeretnék bemutatni, felvezetni a kedves érdeklődőknek. Mielőtt elárulnám, hogy milyen gyümölcsből készült pálinka következik még elmondanám, hogy igyekeztem körüljárni a témát és az ország pálinkapalettáját átnézve sem találtam ilyen pálinkát. Ennek nyilvánvalóan azért több oka is van. Egyrészt olyan gyümölcsről van szó, amely eléggé feledésbe merült hazánkban, másrészt olyan gyümölcsről, amely sem illataiban, sem zamataiban nem túl karakteres, vagyis senki nem erőlködött azzal, hogy ebből italt készítsen. Talán ezen okot is figyelembe véve nekem is meg kellett volna fontolnom a létrehozását, de úgy gondoltam, hogy a sikertelenség, a kudarc éppen olyan fontos, mint a siker, és ezt ne én döntsem el, hanem döntsék el azok, akik megkóstolják ezt. Most már elárulhatom, hogy a közönséges naspolyáról van szó. Ez a gyümölcs az almafélék családjába tartózik, de különleges formája, íz világa különcé teszi még a rokonai körében is. Ráadásként talán az utolsó gyümölcs, amely beérik kertjeinkben. A fa maga látványra is szép, főleg mikor csüngenek rajta a gyümölcsei, egy kedves bajai barátom fájáról cefréztem le a gyümölcsöket, amelynek feldolgozása azért nem hagyományos módszerekkel történik meg. A naspolya különösen gazdag vitaminokban, még az almánál is több C-vitamint tartalmaz. Ezen kívül, pedig magas a szénhidrát és a pektin tartalma is. A pektinnek főleg a vér koleszterinszintjének csökkentésében van nagyon fontos szerepe. Ráadásul a pektin a bélbe kerülve védőréteget alkot a nyálkahártyán, így a különböző bélrendszeri problémákon is segíthet. Ezek megelőzésére bátran merem ajánlani.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése