Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2012. március 13., kedd

Cseresznyeszilva Érlelt Erdei Gyümölcs Pálinka 2012.


158.

2012/0309

AQUAVINICUM

ÉRLELT

ERDEI GYÜMÖLCS

Cseresznyeszilva
szilvafa hordóban érlelve



Bizony igen kevesen tudják, hogy a gyümölcsfák virágaiból készült eszenciákat parfümök alapanyagainak is felhasználják. Illat, és aromai anyagait olyan természetes terápiákra használják manapság, amely immár bizonyítottan jótékony hatással van nem csak az emberi lélekre, hanem ezen túl, a pszichés állapotunkra is. E gyümölcsfák között a cseresznyeszilva fa élen jár, de ha ehhez még az áprilisban nyíló virágainak a látványa is párosul, biztosan jó kedvre derül minden ember. Ha pedig már idáig eljutottunk, hogy ezt megtapasztaltuk, ezt megéreztük, akkor innen már csak egy lépés, hogy nyilvánvalóvá váljon számunkra, hogy a gyümölcséből készült párlat éppen ilyen kedvező hatással rendelkezik. A mai napon bemutatásra szánt pálinka saját fájának hordójában került érlelésre. A benne megbúvó színezőanyagok hatására a párlat csodálatos rubint színűvé változik. A benne rejlő fa ízek, zamatok beázva a párlat aromái közé még egzotikusabb pálinkát keltenek életre. Érdekes módon a magyar kereskedelmi főzdékben nem nagyon található meg ez a fajta termék. Ezzel szemben valódi székely termék néven felelhető erdélyi pálinka. Az egyes vitaminok tekintetében nem állíthatjuk, hogy a szilva rekordokat dönt. De mint egész, igen! Az A és C vitamin mellett tartalmaz biotint (H), és a B vitamin valamennyi változatát. A szilva a legjobb szénhidrát- anyagcsere stimulátornak tekinthető, jó az idegekre, a mentális frissességre, a hajtóerőre, a teljesítőképességre és a stressztűrő képességre is. Ezenkívül szerepet játszik a vese- és bélműködés felgyorsításában is. A német nyelvterületen Kirschpflaume-nak nevezik. A cseresznyeszilva Franciaországban is egy közkedvelt gyümölcs, melyet eredetileg a Franciaországi Lorraine vidékén állítottak elő. A francia neve "Mirabelle" a latin "mirabilis" szóból ered, amelynek a jelentése "gyönyörű látvány". Az a szóbeszéd járja, hogy a szent háború ideje alatt Anjou és Lorraine Hercege adta ezt a nevet ennek a gyümölcsnek. A Cseresznyeszilva érlelt párlat visszaadja az igazi gyümölcs édes és egyben savanykás ízét! Ajánlom mindazoknak, akik valódi különlegességet keresnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése