Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2012. február 21., kedd

Vörös Áfonya Ágyas Vegyes Gyümölcs Párlat 2012.


137.

2012/0217

AQUAVINICUM

ÁGYAS

VEGYES

Vörös Áfonya Vegyes Gyümölcs Párlat
üvegben érlelve



Az Aquavinicum Párlat Rendszerem Ágyas Párlatainak egy újabb tagjával szeretném folytatni bemutatómat. A vegyes ágyas alcsoport újabb aszalvánnyal elkészített párlata következik. Az alap pálinka ezúttal is vegyes gyümölcs, amelybe három hónapra ágyként a Vörös Áfonya kerül. A vörös áfonya (Vaccinium vitis-idaea) a hangafélék (Ericaceae) családjába tartozó hegyvidéki faj, az erdei fenyvesek jellegzetes örökzöld törpecserjéje, népies nevén: havasi meggy, kövi málna. A fekete áfonyához hasonlóan közkedvelt, de savanyú íze miatt csak feldolgozott formában fogyasztják. A lisztes, ehető bogyótermés éretlenül fehér, éretten kárminpiros, gömbölyű. A vörös áfonya igen gazdag antioxidánsokban (antocianidinek, tanninok), melyek védik szervezetünket a káros oxidációs folyamatoktól, óvják testünket az öregedéstől. Az antioxidánsokkal megelőzhetők krónikus betegségek, mint az érelmeszesedés, koleszterinlerakódás, szívinfarktus, bőrproblémák kialakulása, rák keletkezése, memóriazavar. Az antioxidáns vitaminok – mint az E-vitamin, béta-karotin, és 30–40 mg/100g C-vitamin – fokozzák a hatását. De nátriumot, foszfort, káliumot, kalciumot, vasat, magnéziumot, mangánt, cinket, ként, is tartalmaz. Nagyanyáink nemcsak a finom íze, hanem egyedülálló gyógyhatása miatt is kedvelték a vörös áfonyát - a belőle készített főzetet felfázás és gyulladások megelőzésére, kúrálására is használták... A vörös áfonya számos, élettanilag különösen előnyös tulajdonságokkal rendelkezik. Nem csak a húgyúti fertőzések kiváló és természetes gyógyszere, hanem gazdag forrása az öregedést gátló, sejtvédő hatású, szabad gyök - megkötő tulajdonságú bioaktív anyagoknak is. Ezen túl a vörös áfonya kiváló ásványi anyag, valamint vitamin-forrás is. A felfázásos megbetegedéseket a baktériumok, - mégpedig, tízből kilenc esetben Escherichia coli baktériumok - elszaporodása okozza. A fertőzés könnyebben kialakul a terhesség alatt, a menopauzában lévő nőknél, szexuális kapcsolatok révén, a férfiaknál pedig prosztatagyulladás esetén. Szerencsére e kellemetlen probléma kezelésére is van természetes megoldás. Így ez a párlat nem csupán színében különleges, hanem hatásában is. Fogyasszuk egészséggel!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése