Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2012. február 19., vasárnap

Cseresznyeszilva Ágyas Erdei Gyümölcs Párlat 2010.


11.

2010/0830

AQUAVINICUM

ÁGYAS

ERDEI GYÜMÖLCS

Cseresznyeszilva
üvegben érlelve



Sajnos nagyon sokan vannak, akik egyszerűen csak legyintenek, akkor, amikor a vadon termő gyümölcsök szóba kerülnek, akár étkezési céllal, akár hungarikumként, akár párlatként. Sokan sajnos arra esküsznek, hogy csak mesterségesen általunk szigorúan ellenőrzött termelt gyümölcsökből szabad enni és inni. Én azonban úgy vélem, és bízom abban, hogy egyre többen lesznek olyanok, akik velem értenek egyet, és kiállnak a természet által, szabadon növekvő, születő gyümölcsök mellett, amelyek nem tartalmaznak mesterséges beavatkozásokat, nincsenek nemesítve, és nincsenek műtrágyázva, vagy növényvédő szerekkel túlkezelve. Egyszerűen azt is mondhatnánk, hogy valódi biogyümölcsökről és bio párlatokról beszélhetünk. Nagyon jó az emberi tudás, amellyel egyre mélyebbre ássuk magunkat a teremtés logikájába, főleg a gyümölcsökébe, és az állatokéba. Ennek ellenére halnak ki ma is állatok, tűnnek el ősi növények, vele párhuzamosan a környezetünket egyre inkább elszennyezzük, feléljük. Ez a cseresznyeszilva ágyas párlat magába foglalja mindazt, ami vad, ami természetes, ami egyedi, ami embertől mentes, és azt is adja nekünk vissza a pohárba. Nem a mi teremtményük, magától, Istentől származik, velünk egyenértékű, mert a baj akkor kezdődik az emberrel és a természettel, amikor az ember magát az fölé helyezi, és ezzel felborul a szimbiózis, és pusztulásnak indul a világ. A csodálatosan sárgáspiros színű, áttetsző párlat a maga édesen vad savanykás ízével felejthetetlen élmény a fogyasztójának. Csak teljes alázattal lehet leszedni bogyóit a hosszú tüskék közül, csak úgy lehet ágai közé bújni sérülés nélkül, hogy közben mélyen meghajlunk a növény csodálatossága előtt. Ennek a kölcsönös tiszteletnek és szeretetnek a gyümölcse ez a párlat, amelyet a Keceli Pálinkaversenyre is beneveztem és ahol bronzérem jutalomban részesült. Sajnos mára már nem sok maradt meg belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése