Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2012. február 4., szombat

Golden Alma Érlelt Pálinka 2010.


25.

2010/1120

AQUAVINICUM

ÉRLELT

GYÜMÖLCS

Golden Delicious Alma Pálinka
barrick tölgyfa hordóban érlelve



Az igazság az, hogy évek óta minden téli estén lefekvés előtt egy órával elfogyasztok egy golden almát. Bármikor, ha lehunyom, a szemem érzem a számban ennek az almának a felejthetetlen ízét. A belőle készült pálinkával is hasonlóképpen vagyok, zamatát, ízvilágát sohasem fogom elfelejteni. Az első komolyabb pálinkáim közé tartozott, de nagyon jól sikerült, abban a 2010-es esztendőben, amelyet mind a gyümölcstermesztők, mind a szőlészek, mind a borászok, vagy pálinkakészítő szakemberek igyekeznek elfelejteni. Persze azt sem felejtem el, hogy milyen komoly munka és elszántság kellett ahhoz, hogy véghezvigyem, amit elkezdtem és bebizonyítsam, hogy valóban itt ezen a szinten is lehet csúcs minőséget alkotni. Tulajdonképpen ez a pálinka nemcsak a keceli verseny bronzérmét hozta el, hanem azt is, hogy felfigyeltek rám, és azóta, már egy bérfőzde főzőmestereként dolgozom főállásban, és adom szinte naponta a cefrézési tanácsokat a pálinkát szerető emberek számára. Tudom, hogy a köztudatban a barricolás kicsit úgy szerepel, mint úri sznobizmus, amely igazán a felső tízezer kedvtelése. Jómagam is hosszas gondolkodás és régódás után határoztam el, hogy kipróbálom ennek a Golden Alma Pálinkának egy részével. Így egy évvel később azonban bátran állíthatom, hogy nem bántam meg ezt a próbálkozást, bár legtöbben a natúr pálinkát részesítik előnyben én azonban, ha csak rátekintek ennek a párlatnak a világos aranysárga színére, a benne sejtelmesen felsejlő füstös illat anyagokra, akkor még libabőrös is leszek. Csodálatos párlat született belőle, de ehhez egy évnek is el kellett telnie, hogy az eredmény beérjen. Ez a pálinka odarakható a világ bármely calvadosa mellé és nem vall szégyent, és ami a legfontosabb ebben azaz, hogy ezt nem nagyüzemek, híres italkészítők hozták életre, hanem egy egyszerű kis ember. Akkor pedig erre bármelyik másik kis ember is képes lehet, ha igazán elkötelezett a valódi magyar hungarikum készítése és mértékletes fogyasztása mellett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése