119.
2012/0130
AQUAVINICUM
ÁGYAS
VEGYES
Mandarin - Vegyes gyümölcs Párlat
Üvegben érlelve
Újabb kísérletnek lehetünk alanyai a most bemutatásra kerülő párlattal. Az Aquavinicum Párlat Rendszer Ágyas Vegyes Párlat csoportjának legújabb tagja egy újabb déli gyümölcs, amely nem is igazán déli sokkal inkább délkeleti. A téli hónapok egyik legnépszerűbb gyümölcse a mandarin. Jótékony hatása és édeskés íze miatt szívesen gyerekek és felnőttek is szívesen fogyasztják. Ami nem is baj, hiszen nagyon jó hatással van az egészségünkre. A mandarin (Citrus reticulata) egy citrusgyümölcs. Dél-Kínából származik, Európába csak a 19. században kezdték beszállítani, ezt követően pedig az Egyesült Államokba. Rómában a bőség és a jólét szimbólumaként tisztelték. A mandarinfa kicsi és örökzöld. Levelei lándzsaszerűek. Az ágakon elvétve kisebb tövisek vannak. A gyümölcs kisebb és édesebb a narancsnál, valamint könnyebben hámozható. Számtalan élettani hatását ismerjük: Emésztést elősegítő hatása a legközismertebb, de hörghurut és asztma gyógyítására is használják, köptető hatása miatt. Hasmenés és vérhas esetén is hatásos a mandarin leve, ahogyan láz esetén is a leve segít, hogy a szervezet ne száradjon ki. A mandarin héjának főzete csökkenti a vércukorszintet. C-vitamin tartalma révén jótékony hatású meghűlés ellen. A mandarinban lévő C-vitamin hozzásegít az általános erőnléthez. A-vitaminja pedig a gyulladások maradványait küzdi le.
A bioflvonoidoknak köszönhetően hatásos baktérium- és vírusölő, valamint eredményesen gátolja testünkben a vérrögképződést. Immunerősítő és természetes antioxidáns. A benne található fitoösztrégennek köszönhetően meggátolja, illetve késlelteti a szervezetünkben kialakuló hormonelégtelenséget. A mandarin további jótékony hatása a koleszterinszint-csökkentés, de segít a vér és a máj megtisztításában is. Vérzéscsillapító hatása is van. Mindezeket a tulajdonságokat sikeresen át tudjuk vinni Ágyas Párlatunkba, így jó egészséggel tudjuk ajánlani fogyasztását.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése