Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2016. január 22., péntek

I. BÁTAI BORMUSTRÁRA



ÖSSZESÍTETT NEVEZÉSI LAP
AZ
I. BÁTAI
BORMUSTRÁRA
2016. JANUÁR 22.





Név: MUTH PÁLINKA ÉS BORPINCE
Cím: 7149 BÁTA, FŐ UTCA 36
Telefon: 06-70/3387-165
E-mail cím: willhar@citromail.hu
Nevezett borok száma: 9 db



Versenyborok:

Nevezett pálinkák száma:
Fajtája (lehetőleg gyümölcsfajta megjelöléssel)

Évjárata

Alkoholfok
Pálinka főzésének helye
(pálinkafőzde neve, címe)
1
Királyleányka
 száraz
2009
15%

2
Irsai Olivér
száraz
2013
13%

3
Szőlőskertek királynője
 száraz
2015
14%

4
Muscat Ottonel
félszáraz
2015
14%

5
Müller-Thurgau
száraz
2015
14,5%

6
Cserszegi fűszeres
félédes
2015
15%

7
Királyleányka
édes
2015
15,5%

8
Furmint
félszáraz
2015
13,5%

9
Fehér Cuvée
édes
2015
13%



Beküldési határidő: 2016. január 22.


Dátum: Báta, 2016. január 21.




Muth József
………………………
Aláírás



I. Bátai Bormustra 2016.



2016. január 15., péntek

XI. Mátrai Bor és Pálinkaverseny 2016



XI. Mátrai Bor és Pálinkaverseny 2016.



Az
FM ASZK-Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskolája és Kollégium a, Mátrafüred, a Károly Róbert Főiskola, Gyöngyös a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád Megyei Igazgatóságai meg hirdetik a 2016. ÉVI Észak magyarországi Régió településein élő és
Gazdálkodó erdészek, gazdászok és vadászok
XI. BOR-ÉS PÁLINKAVERSENYÉT valamint
IX. VADÉTELFŐZŐ VERSENYÉT

A verseny célja, hogy a bírálatra kerülő borok és pálinkák feleljenek meg a nemzetközi előírásoknak, valamint vegyék figyelembe a fogyasztók gasztronómiai igényeit is. Így a bírálók azt is keresik, mely borok és pálinkák illenek leginkább a különféle vadból készített ételek fogyasztásához. A bor- és pálinka-, valamint a főzőverseny lebonyolítása nyilvános.

Nevezési feltételek:
A versenyzők nevezhetnek saját termelésű borokkal és valódi gyümölcs alapanyagból készült bér-és/vagy sajátfőzetű pálinkákkal, párlatokkal. Egyéb ízesített párlatok, likőrök a pálinka törvény értelmében csak szeszesitalnak számítanak, így a pálinkaversenyen nem indulhatnak.
A bor- és pálinkaminták leadásánál tételenként, nevezési lapot kell kitölteni, ezzel a regisztráció megtörténik.
Nevezési lap az iskola honlapjáról letölthető. (www.matra- szakkepzo.sulinet.hu) űlap, az iskola honlapjáról is letölthető. (címet, lásd lentebb)
A versenyen való részvétel díja, minden első tételnél
1000Ft,
minden további tételnél 500Ft/tétel.
A nevezhető tételek száma nincs korlátozva.
A verseny résztvevői fajtánként az alábbi mennyiségeket kell, hogy benyújtsák:
Borból 2 db 0,7 l-es, dugaszolt minta
Kategóriák:
fehér, vörös, rosé, különleges
Cukortartalom szerint:
száraz, félszáraz, félédes, édes

Pálinkából 2 db, 0,35 l-es, dugaszolt minta
Pálinka: Magyarországon termesztett, 100 %-ban valódi gyümölcsből készült párlat, erdei termésekből készült párlat, illetve, szőlő, törköly, bor és seprő párlata
A bor- és pálinkaverseny időpontja:
2016. február 4. (csütörtök) 8.30 –16.00-ig
A minták átvétele:
2016. február 1. hétfőig
Mátra Szakképző Iskola portáján (3232 Mátrafüred, Erdész út 11.)
(Egyeztetés telefonon: 37/520-250; 30/3490-472)
Mátrai Hegyközségi Tanács (3231. Gyöngyös solymos,
Solybor Kft.
Hordós Attila 06-37/500-664)
Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa
(3910 Tokaj, Dózsa Gy. u. 2.
Szolyák Szilvia 06-47/352-623, H-P 8-14)
Nógrád Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóság
(3100 Salgótarján, Baglyasi u. 2. Kiss Tamás 06-32/521-511)
Eger Város Hegyközsége (3300 Eger, Deák F. u. 51.
Tarsoly József 06-36/411-943)
A VERSENYEK
ÜNNEPÉLYES EREDMÉNYHIRDETÉSÉRE
2016. február 12-én, pénteken, 13 órától kerül sor Mátrafüreden, az
FM ASZK- Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási
Szakképző Iskolája és Kollégiumában.
Mindkét rendezvény eredményeiről, és a díjkiosztással kapcsolatos információkról az iskola honlapján- www.matra-szakkepzo.sulinet.hu-
részletes felvilágosítást kaphatnak az érdeklődők.
Ugyaninnen letölthetőka nevezési lapok is.
További információ kérhető az alábbi elérhetőségeken:
Borverseny:
Mészárosné Drizner Rita
30/325-8665
Pálinka verseny:
Zilahi László
30/990-2212

Minden résztvevőt szeretettel
várunk.

Karnis Pálné
Gréczi László
igazgató
szakmai igazgatóhelyettes



2016. január 14., csütörtök

Szamócás Alma Ágyas Gyümölcs Párlat 2015.



Szamócás Alma Ágyas Gyümölcs Párlat
2015.




Ritkán szoktunk vegyes pálinkát készíteni, de bizonyos esetekben olykor rákényszerül az ember, illetve olyan is előfordul, hogy kísérletezni támad kedve és ezen oknál fogva készít ilyen italt. A szamóca olyan közkedvelt gyümölcs, amelynek friss fogyasztása megnehezíti a cefrézéshez való hozzájutását. Nekünk is kevés termet, ezért házasítottuk egy kis almával. Így természetesen valamivel visszafogottabb lett, mint a tiszta változata, ezért aztán beágyaztuk a gyümölcsével is, hogy színében is, és illatában is közelebb kerüljön az eredeti italhoz. A II. Mohácsi pálinkaverseny zsűrije jónak ítélte meg a kísérlet eredményét és arany elismeréssel jutalmazta munkánkat.

 

2016. január 13., szerda

VII. Ongai Pálinkaverseny 2016.



VII. Ongai Pálinkaverseny
2016.


Rekordszámú nevezés! 
 
A Quintessence (VII.) Ongai Pálinkaversenyre összesen 1132 nevezett minta érkezett, ami abszolút rekord nem csak a Quintessence Pálinkaverseny, de a magyarországi pálinkaversenyek történetében is. A nevezett pálinkák és párlatok zsűrizésére január 21-23-án kerül sor Ongán, az általános iskola 3. számú épületében.

2016. január 12., kedd

Tramini Szőlő Natúr Gyümölcs Pálinka 2014.



Tramini Szőlő Natúr Gyümölcs Pálinka 2014.





A II. Mohácsi Pálinkaverseny nem tartozott az ország legnagyobb versenyei közé, de a közelsége miatt mindenképp úgy gondoltuk, hogy részt veszünk rajta már csak presztízsből is, továbbá azért, hogy ezzel is emelkedjen a verseny színvonala. Tramini Szőlő Natúr Gyümölcs Pálinka 2014-es italunk a verseny zsűrije szerint arany elismerésben részesült, és az utána tartott kóstoltatáson igen nagy népszerűségnek örvendett.