Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2016. január 15., péntek

XI. Mátrai Bor és Pálinkaverseny 2016



XI. Mátrai Bor és Pálinkaverseny 2016.



Az
FM ASZK-Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskolája és Kollégium a, Mátrafüred, a Károly Róbert Főiskola, Gyöngyös a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád Megyei Igazgatóságai meg hirdetik a 2016. ÉVI Észak magyarországi Régió településein élő és
Gazdálkodó erdészek, gazdászok és vadászok
XI. BOR-ÉS PÁLINKAVERSENYÉT valamint
IX. VADÉTELFŐZŐ VERSENYÉT

A verseny célja, hogy a bírálatra kerülő borok és pálinkák feleljenek meg a nemzetközi előírásoknak, valamint vegyék figyelembe a fogyasztók gasztronómiai igényeit is. Így a bírálók azt is keresik, mely borok és pálinkák illenek leginkább a különféle vadból készített ételek fogyasztásához. A bor- és pálinka-, valamint a főzőverseny lebonyolítása nyilvános.

Nevezési feltételek:
A versenyzők nevezhetnek saját termelésű borokkal és valódi gyümölcs alapanyagból készült bér-és/vagy sajátfőzetű pálinkákkal, párlatokkal. Egyéb ízesített párlatok, likőrök a pálinka törvény értelmében csak szeszesitalnak számítanak, így a pálinkaversenyen nem indulhatnak.
A bor- és pálinkaminták leadásánál tételenként, nevezési lapot kell kitölteni, ezzel a regisztráció megtörténik.
Nevezési lap az iskola honlapjáról letölthető. (www.matra- szakkepzo.sulinet.hu) űlap, az iskola honlapjáról is letölthető. (címet, lásd lentebb)
A versenyen való részvétel díja, minden első tételnél
1000Ft,
minden további tételnél 500Ft/tétel.
A nevezhető tételek száma nincs korlátozva.
A verseny résztvevői fajtánként az alábbi mennyiségeket kell, hogy benyújtsák:
Borból 2 db 0,7 l-es, dugaszolt minta
Kategóriák:
fehér, vörös, rosé, különleges
Cukortartalom szerint:
száraz, félszáraz, félédes, édes

Pálinkából 2 db, 0,35 l-es, dugaszolt minta
Pálinka: Magyarországon termesztett, 100 %-ban valódi gyümölcsből készült párlat, erdei termésekből készült párlat, illetve, szőlő, törköly, bor és seprő párlata
A bor- és pálinkaverseny időpontja:
2016. február 4. (csütörtök) 8.30 –16.00-ig
A minták átvétele:
2016. február 1. hétfőig
Mátra Szakképző Iskola portáján (3232 Mátrafüred, Erdész út 11.)
(Egyeztetés telefonon: 37/520-250; 30/3490-472)
Mátrai Hegyközségi Tanács (3231. Gyöngyös solymos,
Solybor Kft.
Hordós Attila 06-37/500-664)
Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa
(3910 Tokaj, Dózsa Gy. u. 2.
Szolyák Szilvia 06-47/352-623, H-P 8-14)
Nógrád Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóság
(3100 Salgótarján, Baglyasi u. 2. Kiss Tamás 06-32/521-511)
Eger Város Hegyközsége (3300 Eger, Deák F. u. 51.
Tarsoly József 06-36/411-943)
A VERSENYEK
ÜNNEPÉLYES EREDMÉNYHIRDETÉSÉRE
2016. február 12-én, pénteken, 13 órától kerül sor Mátrafüreden, az
FM ASZK- Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási
Szakképző Iskolája és Kollégiumában.
Mindkét rendezvény eredményeiről, és a díjkiosztással kapcsolatos információkról az iskola honlapján- www.matra-szakkepzo.sulinet.hu-
részletes felvilágosítást kaphatnak az érdeklődők.
Ugyaninnen letölthetőka nevezési lapok is.
További információ kérhető az alábbi elérhetőségeken:
Borverseny:
Mészárosné Drizner Rita
30/325-8665
Pálinka verseny:
Zilahi László
30/990-2212

Minden résztvevőt szeretettel
várunk.

Karnis Pálné
Gréczi László
igazgató
szakmai igazgatóhelyettes



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése