Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2018. szeptember 19., szerda

NEVEZÉSI LAP A III. NEMZETKÖZI SZEGEDI PÁLINKA ÉS PÁRLATVERSENYRE 2018.



ÖSSZESÍTETT
NEVEZÉSI LAP
A
III. NEMZETKÖZI SZEGEDI PÁLINKA ÉS PÁRLATVERSENYRE
2018. 09. 21.

Név: MUTH PÁLINKA ÉS BORPINCE
Cím: 7149 BÁTA, FŐ UTCA 36
Telefon: 06-70/3387-165
E-mail cím: willhar@citromail.hu
Nevezett pálinkák száma: 21 db

Versenypálinkák:

Nevezett pálinkák száma:
Fajtája (lehetőleg gyümölcsfajta megjelöléssel)

Évjárata

Alkoholfok
Pálinka főzésének helye
(pálinkafőzde neve, címe)
1  
Alma bor Érlelt
Muth József
2018.
42%
Muth Pálinka és Borpince
2.
Kieffer Körte Natúr
Muth József
2017.
44%
Muth Pálinka és Borpince
3.
Szomolyai Cseresznye Natúr
Muth József
2018.
44%
Muth Pálinka és Borpince
4.
Sibilla Szamóca Natúr
Muth József
2018.
44%
Muth Pálinka és Borpince
5. 
Titánia Fekete Ribizli Natúr
Muth József
2018.
44%
Muth Pálinka és Borpince
6.
Kántorjánosi Meggy Natúr
Muth József
2018.
44%
Muth Pálinka és Borpince
7.
Fertődi Málna Ágyas
Muth József
2018.
40%
Muth Pálinka és Borpince
8.
Csacsanszka Rana Szilva Érlelt
Muth József
2018.
42%
Muth Pálinka és Borpince
9.
Gönci Kajszibarack Ágyas
Muth József
2018.
40%
Muth Pálinka és Borpince
10.
Irsai Olivér Szőlő Natúr
Muth József
2018.
44%
Muth Pálinka és Borpince
11.
Muscat Ottonel Törköly Natúr
Muth József
2017.
44%
Muth Pálinka és Borpince
12.
Sárgamuskotály Borpárlat Natúr
Muth József
2018.
44%
Muth Pálinka és Borpince
13.
Kékfrankos Rózé Borseprő Natúr
Muth József
2017.
44%
Muth Pálinka és Borpince
14.
Szürkebarát Borpárlat Érlelt
Muth József
2018.
42%
Muth Pálinka és Borpince
15.
Forralt Boros Borpárlat Natúr
Muth József
2018.
44%
Muth Pálinka és Borpince
16.
Fekete Vadbodza Natúr
Muth József
2018.
44%
Muth Pálinka és Borpince
17.
Vaníliás Alma Törköly Ágyas
Muth József
2018.
40%
Muth Pálinka és Borpince
18.
Bodzavirágos Alma Ágyas
Muth József
2018.
40%
Muth Pálinka és Borpince
19.
Datolya Ágyas
Muth József
2017.
40%
Muth Pálinka és Borpince
20.
Fűszeres Zöld Dió párlat Natúr
Muth József
2018.
44%
Muth Pálinka és Borpince
21.
Mohikán Uborka Natúr
Muth József
2018.
44%
Muth Pálinka és Borpince

  Beküldési határidő: 2018. szeptember 20.

Dátum: Báta, 2018. szeptember 19.

………………………
Aláírás


2018. szeptember 15., szombat

M A G Y A R P Á L I N K A H E T E K E C E L E N



M A G Y A R  P Á L I N K A  H E T E K E C E L E N

Kárpát-medencei Pálinka-, és Párlatverseny
valamint
Bor-, Pálinka-, Párlat-és Palackszépségverseny
továbbá
Bács-Kiskun Megye Pálinkaversenye

2018. november 05-től 11-ig

Program:
5-6-7-én hétfő, kedd, szerda
09:00 Pálinkák, párlatok szakmai zsűri által történő érzékszervi bírálata

8-án csütörtök
10:00 Bor-, Pálinka-, Párlat-és Palackszépségverseny
Nyitó konferencia: Interreg-IPA CBC Magyarország-Szerbia
14:00 Pálinkák, párlatok társadalmi zsűri által történő érzékszervi bírálata szakmai szakértők segítségével
Társadalmi zsűrizésre várjuk a jelentkezéseket!

09-én péntek
10:00 Szakmai tanácsadás, tanszeszfőzde bemutatás, főzéssel egybekötött érzékszervi bírálat

10-én szombat - a Keceli Pálinka Ünnep
09:00 Kárpát-medencei Lovagrendek találkozója - a Római Katolikus Plébánián
09:45 Kárpát-medencei Lovagrendek bevonulása – a keceli Szentháromság templomba
10:00 A rendezvény ünnepi megnyitója
Lovagok avatása, Bor-és Pálinkaszentelés – a hozott borok-és pálinkák megszentelése (aki tud, hozzon - leadás 9.45-ig a keceli Szentháromság templomban!)
15:00 Bács-Kiskun megye gyümölcs-, és szőlőpálinkáinak versenye
Bács-Kiskun Megye Pálinkaversenyének eredményhirdetése
A Kárpát-medencei Pálinka-, és Párlatversenyének eredményhirdetése
A Bor-, Pálinka-, Párlat-és Palackszépségverseny eredményhirdetése

A programok helyszíne: T.G.-Virágdekor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
Tájékoztatjuk, hogy az idén is megrendezésre kerül a MAGYAR PÁLINKA HETE keretében a
KÁRPÁT-MEDENCEI PÁLINKA-, és PÁRLATVERSENY,
valamint a Bor-, Pálinka-, Párlat-és Palackszépségverseny, valamint a Bács-Kiskun Megye Pálinkaversenye, amelyre tisztelettel várjuk azon kereskedelmi pálinkafőzdék, bérfőzetők, magánfőzők, valamint a határainkon túli párlatfőzők jelentkezését, akik szeretnék megmérettetni pálinkáikat, párlataikat egy jelentős tradíciókkal bíró, széles szakmai támogatottsággal rendelkező versenyen.

A verseny célja népszerűsíteni a magyar hagyományokat, a hungarikumokat a kulturált pálinka-, és párlatfogyasztást, a gasztronómia kultúrával való összefonódást. Lehetőséget szeretnénk teremteni a pálinka-, és a párlatszakma, a gasztronómia képviselőinek és a fogyasztóknak, hogy ideális környezetben tudják kicserélni gondolataikat, szakmai tapasztalataikat.

A Kárpát-medencei Pálinka-, és Párlatversenynek mára már elengedhetetlen része a
Bács-Kiskun megye LEGJOBB SZŐLŐPÁLINKÁJA, Bács-Kiskun megye LEGEREDMÉNYESEBB
PÁLINKAFŐZDÉJÉNEK versenye.
Szeretnénk megmutatni, hogy a pálinkák és a párlatok hozzátartoznak nemzeti gasztronómiánkhoz, életérzésünkhöz, immár túljutva az utóbbi évtizedekben tapasztalt problémákon.
Kérjük, tisztelje meg rendezvényünket pálinkáinak, párlatainak versenyünkre történő nevezésével, mely díjmentes! (Kategóriák: barack pálinkák, ágyas pálinkák, almatermésű gyümölcsök pálinkái, bogyós termésű gyümölcsök pálinkái, szőlő pálinkák, törkölypálinkák, vadon termő gyümölcsök pálinkái, egyéb pálinkafajták, párlatok, pezsgők, egyéb szeszesitalok). Jelentkezését követően, küldjük a jelentkezési lapot.

Az előző évek nagy sikerére való tekintettel, ebben az évben ismételten várjuk a kereskedelmi pálinkafőzdék, bérfőzetők, magánfőzők (határon túlról is) minél nagyobb számú jelentkezését a versenyre.
A verseny kiírásban leírtaknak nem megfelelően leadott minták nem kerülnek zsűrizésre.
A szakmai pálinka , és párlatversenyre a pálinkákból és a párlatokból fajtánként minimum 3 - 3 üveg 0,5 literes palackot, a pálinkák és a párlatok társadalmi zsűrizésre fajtánként 2 litert (a társadalmi zsűri létszáma kb. 120 fő) A szépségversenyre pálinkák és párlatok esetében 2-2 palackot, borok esetében fajtánként 2 - 2 palackot kérünk leadni.

A Bács-Kiskun megye legjobb szőlőpálinkája cím elnyerésére 3 palack 0,5 l üveg pálinkát a jelentkezési lappal kérjük leadni.
A Bács-Kiskun megye legeredményesebb Pálinkafőzdéje cím elnyerésére tételenként 3 palack 0,5 l üveg pálinkát a jelentkezési lappal kérjük leadni.

Nevezési díj nincs, ugyanakkor kérjük a tisztelt nevezőket, hogy a pálinka-, és bormúzeumunknak szíveskedjenek felajánlani egy - egy palack pálinkát, párlatot, bort. A felajánlott pálinkák, párlatok, borok múzeumunkban kerülnek elhelyezésre, ahol a látogatók folyamatosan megtekinthetik, ezzel segítve az elhelyezett termékek ismertségének növelését.
A szépségverseny bírálati szempontjai az alábbiak: küllem (adjusztálás), a címkék formája, szövege, elhelyezése, a kupak megjelenése, a palack összhatása.

A Pálinka Ünnep kiemelkedő eseményét és népszerűségét figyelembe véve, lehetőséget nyújtunk a nevezők részére a társadalmi zsűriben való részvételre. Ennek során ismertetésre kerül a bírálási módszer, tréningszerűen felvezetésre kerülnek a bírálatra behozott pálinkák és párlatok, egyúttal lehetőséget adva a jelenlévők szakmai ismereteinek fejlesztésére. A társadalmi zsűribe való bejelentkezést 2018. október 31-ig kérjük megküldeni az alábbi címre.

A versenyre a pálinkákat, párlatokat, borokat (jelentkezési lappal együtt) a következő címre kérjük eljuttatni: 2018. október 31-ig
hétköznap 8:00 - 16:00 óráig
munkaszüneti napon előre egyeztetett időpont alapján
T.G.-Virágdekor 6237 Kecel, Május 1. tér 13. szám alá
vagy a szervezőkkel, előre egyeztetett időpontban!

Kérjük, hogy a nevezésről előzetesen telefonon, faxon vagy e-mailen szíveskedjenek bennünket tájékoztatni:
Tel.: 78/422-910, 30/967-6978, Fax: 78/422-910 honlap: www.viragdekor-kecel.sulinet.hu e-mail: tgrendezveny@gmail.com, karpatmedenceipalinkaverseny@gmail.com

A nevezési lapot: kereskedelmi pálinka esetén a jövedéki szabályoknak megfelelő kísérő okmányt, bérfőzött párlat esetén a származási igazolványának másolatát, a bérfőzető pontos elérhetőségével együtt kérjük mellékelni. Magánfőzők a pontos név, cím feltüntetésével, a párlat fajtáját és mennyiségét, a termelő aláírásával (és kettő tanú aláírásával) kérjük.

A versenyen a szakmai zsűri által minősített pálinka vagy párlat gyártója, a szakmai zsűri döntése alapján a nyert termékek gyártói térítésmentesen elvégezhetik a Pálinka főzőmesteri képzést a T.G.-Virágdekor Szakgimnázium, Szakközépiskolában a 2018 évi E-000679/2014/D004 engedély alapján.
Minden nevező minősítő oklevelet kap.

A rendezvény házigazdája: Téglás András a T.G.-Virágdekor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium alapító, címzetes igazgató, ötletgazda

Főszervező: T.G.-Kertészeti Kutatókat Oktatókat, Gyakorlati Szakembereket Támogató Országos Alapítvány
Társszervező: T.G.-Oktatásszervező Kft., T.G.-VIRÁG Nevelési, Oktatási és Szociális Intézmény Fenntartó Nonprofit Kft., Keceli T.G.-Pince Lovagrend
A rendezvény idejére előzetes bejelentkezés alapján szállást (szálloda, vendégszoba, kollégium) és étkezést tudunk biztosítani.

Információ: T.G.-Oktatásszervező Kft. Tel.: 06-78/422-910 Kecskeméti Ágnes, Szénási Szilvia

A rendezvény ideje alatt folyamatos szakmai tanácsadás tanszeszfőzde bemutatás, főzéssel egybekötött érzékszervi bírálat.
Pálinka, Párlat előállítás berendezéseinek, gépeinek bemutatása.

A rendezvényről az idei évben is filmfelvétel készül, melyet minden versenyre benevezett résztvevő és megjelent Lovagrend díjmentesen átvehet 2018. december 10.-e után.
2017. évi rendezvény filmje még átvehető!


2018. szeptember 12., szerda

Összesített eredményei Az VII. Jászsági Pálinka és Párlatversenyen 2018.



A
Muth Pálinka és Borpince
Összesített eredményei
Az
VII. Jászsági Pálinka és Párlatversenyen
2018. 09. 10.






1.
 Zöld Dió Natúr 2018.
Muth József
Bronz

2.
Stanley Szilva Ágyas 2018.
Muth József
 Bronz
 
3.
Fekete Vadbodza Natúr 2017.
Muth József
Bronz

4.
Kieffer körte Natúr 2017.
Muth József
Bronz 

5.
Otelló törköly Natúr 2017.
Muth József
 Ezüst

6.
Cabernet franc Borseprő Ágyas 2017.
Muth József
-

7.
Irsai Olivér Szőlő Natúr 2018.
Muth József
-

2018. szeptember 10., hétfő

Összesített eredményei Az II. Palicsi Pálinka és Párlatversenyen 2018.



A
Muth Pálinka és Borpince
Összesített eredményei
Az
II. Palicsi Pálinka és Párlatversenyen
2018. 09. 08.






1.
 Harmat Kajszibarack Ágyas 2018.
Muth József
-

2.
Ázsia Szamóca Ágyas 2018.
Muth József
 -
 
3.
Vörös Bikavér Szőlő Natúr 2017.
Muth József
Ezüst

4.
Spanyol Narancs Érlelt 2018.
Muth József
 Arany

5.
Fekete Vadbodza Natúr 2017.
Muth József
 Arany

6.
Orange Sütőtök Natúr 2017.
Muth József
Ezüst

7.
Chili Paprika Ágyas 2016.
Muth József
Arany


2018. szeptember 6., csütörtök

V. Bükkábrányi Pálinkamustra 2018.



V. Bükkábrányi Pálinkamustra 2018.




2018. szeptember 2., vasárnap

Összesített eredményei A VI. Palóci Pálinka és Párlatversenyen 2018.



A
Muth Pálinka és Borpince
Összesített eredményei
A
VI. Palóci Pálinka és Párlatversenyen
2018. 09. 02.






1.
 Vörös Bikavér Szőlő Natúr 2017.
Muth József
Ezüst

2.
Fekete Vadbodza Natúr 2017.
Muth József
 -
 
3.
Bereczki Birs Érlelt 2017.
Muth József
Bronz

4.
Cabernet franc Borseprő Natúr 2017.
Muth József
 Arany

5.
Orange Sütőtök Natúr 2017.
Muth József
 Ezüst

6.
Sárgamuskotály Törköly Natúr 2017.
Muth József
-