Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2018. szeptember 15., szombat

M A G Y A R P Á L I N K A H E T E K E C E L E N



M A G Y A R  P Á L I N K A  H E T E K E C E L E N

Kárpát-medencei Pálinka-, és Párlatverseny
valamint
Bor-, Pálinka-, Párlat-és Palackszépségverseny
továbbá
Bács-Kiskun Megye Pálinkaversenye

2018. november 05-től 11-ig

Program:
5-6-7-én hétfő, kedd, szerda
09:00 Pálinkák, párlatok szakmai zsűri által történő érzékszervi bírálata

8-án csütörtök
10:00 Bor-, Pálinka-, Párlat-és Palackszépségverseny
Nyitó konferencia: Interreg-IPA CBC Magyarország-Szerbia
14:00 Pálinkák, párlatok társadalmi zsűri által történő érzékszervi bírálata szakmai szakértők segítségével
Társadalmi zsűrizésre várjuk a jelentkezéseket!

09-én péntek
10:00 Szakmai tanácsadás, tanszeszfőzde bemutatás, főzéssel egybekötött érzékszervi bírálat

10-én szombat - a Keceli Pálinka Ünnep
09:00 Kárpát-medencei Lovagrendek találkozója - a Római Katolikus Plébánián
09:45 Kárpát-medencei Lovagrendek bevonulása – a keceli Szentháromság templomba
10:00 A rendezvény ünnepi megnyitója
Lovagok avatása, Bor-és Pálinkaszentelés – a hozott borok-és pálinkák megszentelése (aki tud, hozzon - leadás 9.45-ig a keceli Szentháromság templomban!)
15:00 Bács-Kiskun megye gyümölcs-, és szőlőpálinkáinak versenye
Bács-Kiskun Megye Pálinkaversenyének eredményhirdetése
A Kárpát-medencei Pálinka-, és Párlatversenyének eredményhirdetése
A Bor-, Pálinka-, Párlat-és Palackszépségverseny eredményhirdetése

A programok helyszíne: T.G.-Virágdekor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
Tájékoztatjuk, hogy az idén is megrendezésre kerül a MAGYAR PÁLINKA HETE keretében a
KÁRPÁT-MEDENCEI PÁLINKA-, és PÁRLATVERSENY,
valamint a Bor-, Pálinka-, Párlat-és Palackszépségverseny, valamint a Bács-Kiskun Megye Pálinkaversenye, amelyre tisztelettel várjuk azon kereskedelmi pálinkafőzdék, bérfőzetők, magánfőzők, valamint a határainkon túli párlatfőzők jelentkezését, akik szeretnék megmérettetni pálinkáikat, párlataikat egy jelentős tradíciókkal bíró, széles szakmai támogatottsággal rendelkező versenyen.

A verseny célja népszerűsíteni a magyar hagyományokat, a hungarikumokat a kulturált pálinka-, és párlatfogyasztást, a gasztronómia kultúrával való összefonódást. Lehetőséget szeretnénk teremteni a pálinka-, és a párlatszakma, a gasztronómia képviselőinek és a fogyasztóknak, hogy ideális környezetben tudják kicserélni gondolataikat, szakmai tapasztalataikat.

A Kárpát-medencei Pálinka-, és Párlatversenynek mára már elengedhetetlen része a
Bács-Kiskun megye LEGJOBB SZŐLŐPÁLINKÁJA, Bács-Kiskun megye LEGEREDMÉNYESEBB
PÁLINKAFŐZDÉJÉNEK versenye.
Szeretnénk megmutatni, hogy a pálinkák és a párlatok hozzátartoznak nemzeti gasztronómiánkhoz, életérzésünkhöz, immár túljutva az utóbbi évtizedekben tapasztalt problémákon.
Kérjük, tisztelje meg rendezvényünket pálinkáinak, párlatainak versenyünkre történő nevezésével, mely díjmentes! (Kategóriák: barack pálinkák, ágyas pálinkák, almatermésű gyümölcsök pálinkái, bogyós termésű gyümölcsök pálinkái, szőlő pálinkák, törkölypálinkák, vadon termő gyümölcsök pálinkái, egyéb pálinkafajták, párlatok, pezsgők, egyéb szeszesitalok). Jelentkezését követően, küldjük a jelentkezési lapot.

Az előző évek nagy sikerére való tekintettel, ebben az évben ismételten várjuk a kereskedelmi pálinkafőzdék, bérfőzetők, magánfőzők (határon túlról is) minél nagyobb számú jelentkezését a versenyre.
A verseny kiírásban leírtaknak nem megfelelően leadott minták nem kerülnek zsűrizésre.
A szakmai pálinka , és párlatversenyre a pálinkákból és a párlatokból fajtánként minimum 3 - 3 üveg 0,5 literes palackot, a pálinkák és a párlatok társadalmi zsűrizésre fajtánként 2 litert (a társadalmi zsűri létszáma kb. 120 fő) A szépségversenyre pálinkák és párlatok esetében 2-2 palackot, borok esetében fajtánként 2 - 2 palackot kérünk leadni.

A Bács-Kiskun megye legjobb szőlőpálinkája cím elnyerésére 3 palack 0,5 l üveg pálinkát a jelentkezési lappal kérjük leadni.
A Bács-Kiskun megye legeredményesebb Pálinkafőzdéje cím elnyerésére tételenként 3 palack 0,5 l üveg pálinkát a jelentkezési lappal kérjük leadni.

Nevezési díj nincs, ugyanakkor kérjük a tisztelt nevezőket, hogy a pálinka-, és bormúzeumunknak szíveskedjenek felajánlani egy - egy palack pálinkát, párlatot, bort. A felajánlott pálinkák, párlatok, borok múzeumunkban kerülnek elhelyezésre, ahol a látogatók folyamatosan megtekinthetik, ezzel segítve az elhelyezett termékek ismertségének növelését.
A szépségverseny bírálati szempontjai az alábbiak: küllem (adjusztálás), a címkék formája, szövege, elhelyezése, a kupak megjelenése, a palack összhatása.

A Pálinka Ünnep kiemelkedő eseményét és népszerűségét figyelembe véve, lehetőséget nyújtunk a nevezők részére a társadalmi zsűriben való részvételre. Ennek során ismertetésre kerül a bírálási módszer, tréningszerűen felvezetésre kerülnek a bírálatra behozott pálinkák és párlatok, egyúttal lehetőséget adva a jelenlévők szakmai ismereteinek fejlesztésére. A társadalmi zsűribe való bejelentkezést 2018. október 31-ig kérjük megküldeni az alábbi címre.

A versenyre a pálinkákat, párlatokat, borokat (jelentkezési lappal együtt) a következő címre kérjük eljuttatni: 2018. október 31-ig
hétköznap 8:00 - 16:00 óráig
munkaszüneti napon előre egyeztetett időpont alapján
T.G.-Virágdekor 6237 Kecel, Május 1. tér 13. szám alá
vagy a szervezőkkel, előre egyeztetett időpontban!

Kérjük, hogy a nevezésről előzetesen telefonon, faxon vagy e-mailen szíveskedjenek bennünket tájékoztatni:
Tel.: 78/422-910, 30/967-6978, Fax: 78/422-910 honlap: www.viragdekor-kecel.sulinet.hu e-mail: tgrendezveny@gmail.com, karpatmedenceipalinkaverseny@gmail.com

A nevezési lapot: kereskedelmi pálinka esetén a jövedéki szabályoknak megfelelő kísérő okmányt, bérfőzött párlat esetén a származási igazolványának másolatát, a bérfőzető pontos elérhetőségével együtt kérjük mellékelni. Magánfőzők a pontos név, cím feltüntetésével, a párlat fajtáját és mennyiségét, a termelő aláírásával (és kettő tanú aláírásával) kérjük.

A versenyen a szakmai zsűri által minősített pálinka vagy párlat gyártója, a szakmai zsűri döntése alapján a nyert termékek gyártói térítésmentesen elvégezhetik a Pálinka főzőmesteri képzést a T.G.-Virágdekor Szakgimnázium, Szakközépiskolában a 2018 évi E-000679/2014/D004 engedély alapján.
Minden nevező minősítő oklevelet kap.

A rendezvény házigazdája: Téglás András a T.G.-Virágdekor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium alapító, címzetes igazgató, ötletgazda

Főszervező: T.G.-Kertészeti Kutatókat Oktatókat, Gyakorlati Szakembereket Támogató Országos Alapítvány
Társszervező: T.G.-Oktatásszervező Kft., T.G.-VIRÁG Nevelési, Oktatási és Szociális Intézmény Fenntartó Nonprofit Kft., Keceli T.G.-Pince Lovagrend
A rendezvény idejére előzetes bejelentkezés alapján szállást (szálloda, vendégszoba, kollégium) és étkezést tudunk biztosítani.

Információ: T.G.-Oktatásszervező Kft. Tel.: 06-78/422-910 Kecskeméti Ágnes, Szénási Szilvia

A rendezvény ideje alatt folyamatos szakmai tanácsadás tanszeszfőzde bemutatás, főzéssel egybekötött érzékszervi bírálat.
Pálinka, Párlat előállítás berendezéseinek, gépeinek bemutatása.

A rendezvényről az idei évben is filmfelvétel készül, melyet minden versenyre benevezett résztvevő és megjelent Lovagrend díjmentesen átvehet 2018. december 10.-e után.
2017. évi rendezvény filmje még átvehető!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése