Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2016. július 20., szerda

2016/214. elismerése



2016/214. elismerése


Királyleányka Natúr Borpárlat 2012.


Nem igazán nevezhető ez az italunk friss párlatnak, hiszen egyike azoknak az italainknak, amelyet a kezdetekben készítettem el. Ebben az évben az ősz valami borzasztóan zsúfolt volt. Ennek az volt az oka, hogy ekkor már bérfőzde főzőmesterként tevékenykedtem, de egyben még a szőlészeti munkámat sem hagytam abba, ami azt jelentette, hogy közel napi húsz órát dolgoztam szeptember-október magasságában. Ennek okán nem igen maradt időm az elkészített borok fejtésére, ápolására, és így elhatároztam, hogy azok egy részéből is párlatot készítek. A döntés, így utólag is helyesnek bizonyult, hiszen nemcsak ezt az egy aranyat nyertem az ebből készült párlatokkal, hanem többet is. Erre a versenyre végül is azért vettem elő ismét ezt az italunkat, mert tudatosan a szőlőből készült italainkkal szerettem volna nagyot alakítani, ami szintén láthatóan sikerült is. Nagyon örültünk az újabb arany elismerésnek, amely azt is újfent bizonyította, hogy a kisüsti párlatok az évek teltével nemhogy veszítenének értékükből, hanem még finomodnak is.




2016. július 19., kedd

BÁTASZÉKI BORNAPOK 2016.



BÁTASZÉKI BORNAPOK 2016.09.09-11.



Első alkalommal kerül megrendezésre ez a program, amelyre pincészetünket is meghívták. Így szeretettel invitálok minden kedves olvasómat erre a hétvégére látogasson el ebbe a kis Tolna-megyei városba, és keresse standunkat.


2016. július 12., kedd

I. Szegedi Pálinka és Párlat Verseny 2016.



I. Szegedi Pálinka és Párlat Verseny 2016.




2016. július 11., hétfő

2016. július 10., vasárnap

2016/215. elismerése



2016/215. elismerése

A legeredményesebb Szőlő félékből készült pálinkák nevezőjének különdíja


Nem mondhatjuk el, hogy nem ismerjük, hogy milyen érzés az, amikor egy versenyzőt a színpadra szólítanak, mert már nagyon sok alkalommal sikerült átélnünk ezt az érzést, azt a pillanatot. A legtöbben úgy gondolnák, hogy éppen emiatt már tulajdonképpen nem is érez az ember semmit. Itt ezen a ponton azonban ki kell ábrándítanom azokat, akik így vélik, mert ezt az érzést nem lehet megunni, nem lehet elfelejteni. Rutinos versenyre járóknak számítunk és ezt felkonferálásunk előtt kedves Béli Géza versenyigazgató barátunk minduntalan a publikum figyelmébe is ajánlja, amiért is köszönet érte. Nem is szeretném titkolni, hogy azzal a céllal neveztünk ezúttal is, hogy a szakmai elismeréseken túl, valami komolyabb díjat is elhozzunk. Igazság szerint a legjobb bérfőzető díjára pályáztunk, de ezt ezúttal nem érdemtelenül Becskereki Tamás barátunk nyerte el Nógrád-megyéből. Már-már le is mondtam a színpad előtt ülve a különdíjról, hiszen, mint Csalló Gergő barátunk mondta a verseny eredmény hirdetése előtt a zsűri ezúttal a szokottnál is szigorúbban értékelte a nevezett tételeket. Ám ekkor tisztelt Béli Géza ismét különös felkonferálásba kezdett az utolsó előtti különdíj nyerteséről, és amikor a végére ért felém kacsintott a színpadról, majd felhangzott a feleségem neve és már indultam is a színpadra nagy boldogsággal. A díjat Csopak város önkormányzata ajánlata fel, hiszen ez a verseny eredetileg e gyümölcs fajta, a szőlő és termékei köré épült fel. A jutalom pedig egy 2 személyre szóló 2 éjszaka a város egyik apartmanjában. Ennek azért gondoltam mindjárt a feleségem is jobban örül, mint egy oklevélnek, egy éremnek, vagy egy dísztárgynak, amelyeknek már se szeri se száma. A különös szerda esti díjkiosztóra a koronát a jól ismert Balkán Fanatik együttes tette fel, amelyet mi már nem nagyon tudtunk megvárni, hiszen a hazaút sem rövid, és hajnalban már a csopaki strand színpadja helyett a szőlőültetvényben kell fellépnem, hogy jövőre is ilyen szép szőlő termékekből készült pálinkákkal indulhassunk. Köszönjük a Pannon Pálinkafőzők Egyesületének! Köszönjük Csopak városának! Azt megígérhetjük, hogy jövőre ismét ott leszünk!




2016. július 7., csütörtök

Összesített eredményei A III. Pannon Pálinkaversenyen 2016.



A
Muth Pálinka és Borpince
Összesített eredményei
A
III. Pannon Pálinkaversenyen
2016.07.06.

1.
Cabernet franc Natúr Törköly 2013.
Muthné Katona Mária
BRONZ

2.
Királyleányka Natúr Borpárlat 2012.
Muthné Katona Mária
 ARANY
KÜLÖNDÍJ
 
3.
Irsai Olivér Natúr Törköly 2014.
Muthné Katona Mária
EZÜST

4.
Merlot Natúr Szőlő 2012.
Muthné Katona Mária
 EZÜST

5.
Kadarka Ágyas Szőlő 2014.
Muthné Katona Mária
 EZÜST

6.
Cserszegi fűszeres Natúr Törköly 2012.
Muthné Katona Mária
BRONZ

7.
Vörös Bikavér Natúr Törköly 2013.
Muthné Katona Mária
BRONZ

8.
Kékfrankos Natúr Borpárlat 2013.
Muthné Katona Mária
EZÜST



2016. június 27., hétfő

Összesített eredményei Az V. Jászsági Pálinkaversenyen 2016.



A
Muth Pálinka és Borpince
Összesített eredményei
Az
V. Jászsági Pálinkaversenyen
2016.06.26.

1.
Vörös Bikavér Natúr Törköly 2014.
Heilmann-né Muth Erzsébet
BRONZ

2.
Zenit Törköly Natúr 2012.
Heilmann-né Muth Erzsébet
 BRONZ
 
3.
Törpe Mandarinnal Ágyas Alma
Heilmann-né Muth Erzsébet
EZÜST

4.
Királyleányka Borpárlat Érlelt
Muthné Katona Mária
 EZÜST

5.
Kadarka Törköly Natúr
Heilmann-né Muth Erzsébet
 NAGYARANY

6.
Kadarka Szőlő Ágyas
Muthné Katona Mária
NAGYARANY

7.
Cabernet Sauvignon Érlelt Seprő
Muthné Katona Mária
NAGYARANY

8.
Irsai Olivér Natúr Törköly
Muthné Katona Mária
EZÜST

9.
Meggy Ágyas
Muth József
BRONZ

10.
Mézes FűszeresCseresznye Likőr
Muthné Katona Mária
-

11.
Fertődi Málna Natúr
Muthné Katona Mária
NAGYARANY

12.
Fekete Szeder Ágyas
Muthné Katona Mária
-