Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2017. április 21., péntek

II. Bátai Nemzetközi Pálinka és Párlatverseny 2017. A verseny zsűrije






3.
A verseny zsűri

·       Szederkényi Ferenc
csúcs zsűri elnöke
·       Bay Norbert
okleveles pálinkabíráló
·       Gerencsér Izabella
Gerencsér Pince



1-es zsűri
·       Szederkényi Ferenc
elnök
·       Dankó Géza
Magyar Magánfőzők Pálinka Egyesület tagja
·       Cindel Mária
magánfőző, okleveles pálinkabíráló


2-es zsűri
·       Bay Norbert
elnök
·       Németh Józsefné
Magyar Magánfőzők Pálinka Egyesület tag
·       Jerger Zsolt
borász, szőlész, okleveles pálinkabíráló


3-as zsűri
·       Gerencsér Izabella
elnök
·       Göldner Emil
magánfőző
·       Lakó Csaba
okleveles pálinkabíráló

Fontos, hogy a zsűri tagjai pártatlan, elfogulatlan értékítélettel, szakmai hozzáértéssel bírjanak. Érintett ital nem kerülhet az asztalukhoz, erről a versenyigazgatósága köteles gondoskodni. A zsűri tagjainak száma a nevezett párlatok függvénye. A zsűrizésben csak azon személyek vehetnek részt, akik alkalmasak az elfogulatlan, korrekt bírálatra, megfelelő kondícióban vannak. A bírálók az érzékszervi zsűrizés napjain egészségesen kötelesek megjelenni (munkaképesen és cselekvőképesen). A bíráló felső légúti hurut, allergiás rhinitis, egyéb akut és idült érzékszervi megbetegedése esetén, amely során romlik a szaglás, ízlelés, nem vehet részt a zsűrizésben. Egy zsűritag egy nap megosztva maximum 50 párlatot bírálhat le. A zsűrizés 3 fős bizottságban egyénileg zajlik, majd az eredmény összevetésre kerül és konszenzus kerül kialakításra. Tehát minden párlatot 3 zsűri tag is értékel és összesít, a végeredményt a zsűri bizottság elnöke is aláírja. A bírálati lapot nemcsak pontozással, hanem szövegesen is értékelni kell, és minden esetben alá kell írni olvashatóan, hogy az, később is felvállalható legyen.
Az alapzsűrizést követően a 3 zsűri bizottság elnöke, amelyek a csúcs zsűrit fogják ezután képezni. Feladataik az egyes kategóriák championjainak kiválasztása, majd a győztes italok kiválasztása az adott 10 kategória győztes közül, végül a győztes párlatok közül ki kell választaniuk a legjobb párlatot is, amely a verseny abszolút győztese lesz.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése