Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2016. október 12., szerda

Beharangozó!



Tisztelt Olvasóim, Kollégáim!
Kedves Barátaim!

Nagy örömömre szolgál, hogy ismét, egy új borászati év kezdetén köszönthetlek benneteket. Már maga az a tény, hogy újfent billentyű elé ülhettem azt jelenti, hogy ismét vannak új boraink, hogy hálát adhatunk Istennek, hogy termetek a szőlők, voltak ügyes két kezi emberek, akik fáradtságot, verítéket nem kímélve dolgoztak egész évben az ültetvényekben a metszéstől a szüretig. Így visszagondolva az elmúlt szőlészeti évre megállapíthatjuk, hogy valóban hálát kell adnunk, hogy minden nehézséget leküzdve eljuthatunk odáig, hogy a lemetszett elhalt vesszők helyén, új termő vesszők jelentek meg, majd a megerjesztett gyümölcs, lefejtve újbort eredményezett a pincéinkbe. Ezt az utat végig küzdjük minden évben, hogy a borospalackokba kerülő nemes italaink, az elkövetkezendő év ünnepeinek méltó emléke legyen. Nem megbántva azokat a polgárokat, akik csupán fogyasztják ezeket a nemes nedűket, de meg kell állapítanunk, hogy igazán csak az tudja értékelni ezeket az italokat, akik a születésüktől a fogyasztásig velük éltek. Biztos vagyok abban, hogy egy alkoholos ital, ezen esetben a Bor, valóban nagy betűsen írva, értékét nem az ára, hanem az abba belefektetett munka, szeretett, bánat és öröm adja meg, amely végig kíséri megszületését. Mondhatják sokan, hogy ezek csak nagy szavak, és ez is csak egy termék, mint egy bejárati ajtó. Sajnos, akik ezt mondják nem értették és nem értik meg egy Bor születését. A Tesco, Spar, Lidl, a Metró, az Auchan, és még sorolhatnám tovább az áruházakat, polcairól levett üvegek nem mindig adják vissza a Bornak a szellemiségét. Ezeken a helyeken a Bor árúvá alacsonyodik, akár milyen jó, és finom is. A Bor egy termelőjével, vagy ha nagyképű akarnák lenni, akkor azt mondanám egy a Teremtőjével. Ha nem ismerjük a helyet, ahol születik, ha nem ismerjük a kezeket, akik megteremtik, ha nem ismerjük a borhoz kapcsolódó történeteket, anekdotákat, akkor minden Bornak más íze van. A Bort lehet otthon fogyasztani az étkezőasztalnál, lehet fogyasztani étteremben, bárokban, de sokkal másabb fogyasztani a pincében. A Bornak az igazi helye a pince. Hiszem, hogy ha egy bort termő helyén, otthonában kóstolunk meg először, megismerve készítőit, azoknak vendégszeretetét, barátságát, akkor később azt a Bort bárhol fogyasztjuk, mindig az Ember jut róla eszünkbe és nem az alkohol. Mert a Bor a barátság itala, nem a lerészegedéssé. Ismerve a Bort, tudunk mértéket tartani, tudunk örülni minden cseppjének, tudjuk élvezni születési helyének minden aromáját, a föld, a nap, a levegő minden pillanatát, amely benne van a legördülő kortyokban.
Kedves Borbarátaim!
Szeretnélek meginvitálni benneteket, hogy látogassatok el kedvenc boraitok pincészeteibe, ismerjétek meg a helyet, és az embereket, legyen részetek olyan vendégségben, amely a barátságról szól, ahol olyan borokkal koccinthattok, amelyek felejthetetlen élményt nyújtanak. A Bor nem egy napos ital! A Bor egy éjszakás és legalább kétnapos ital. Töltsetek el egy ilyen hétvégét azon a tájon, ahol a Bor születik, lássátok lemenni ott a napot, feljönni a csillagokat, hallani a szél suttogását, érezni a föld illatát, átélni a koccintás pillanatának minden varázsát!
Várunk hát benneteket, természetesen nem csak borral, hanem tájunk minden gasztronómiai élményével, turisztikai látványosságával, múltunk, jelenünk, és magyar jövőnkbe vetett minden reménységünkkel!

Muth József
 pincemester



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése