Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2013. június 2., vasárnap

IV. Vas Megyei Pálinkaverseny 2013.



Elégedettek voltak az immár negyedik alkalommal meghirdetett vasi pálinkamustra szervezői, a Vas Megyei Pálinkaverseny Egyesület tagjai: az idei megmérettetésre ugyanis 343 minta érkezett szinte az ország minden részéből, sőt: az idén is voltak osztrák, német és szlovén nevezők. (Az első évben 70, 2011-ben 170, tavaly 282 nedűt kóstoltak végig a bírálók.) A bírálatot pénteken délután tartották a NAV Vas Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságán, ahol a 24 tagú zsűri nyolc csoportban kóstolta végig a mintákat. A zsűri elnöke Bikfalvi Istvánné dr. Hamza Kinga dr. volt, aki nyugdíjazásáig a Szeszipari Kutató Intézet minőségügyi vezetőjeként tevékenykedett. A versenyt kilenc kategóriában hirdették meg: külön bírálták az ágyas, az almatermésű, a bogyós és a csonthéjas termésű, a szőlő-, a törköly, a vadon termő gyümölcsökből készült, valamint az egyéb pálinkákat, és külön kategóriát alkottak a likőrök.
Mint azt érdeklődésünkre Palotás József, a Vas Megyei Pálinkaverseny Egyesület elnöke elmondta, az egyes kategóriák legjobbjait minden zsűritag megkóstolta, közülük választották ki a Champion-díjas pálinkát. Az elnök szerint erős volt az idei mezőny, főleg a szőlőpálinkák és a csonthéjas gyümölcsökből készült nedűk okoztak kellemes meglepetést a bírálóknak.
Az egyre rangosabb vasi pálinkaverseny eredményeit két részletben hirdetik ki: a magánfőzetők minősítéseit június 15-én a vönöcki Buti Pálinkafesztiválon, a kereskedelmi főzdékét pedig július 6-án a győrvári Birkás Pálinkafesztiválon teszik közzé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése