Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2013. május 5., vasárnap

Pálinka és Borkóstoló a ballagáson.



A
Muth Pálinka és Borpince életében, mint minden családi vállalkozás életében is nemcsak a szakmai versenyek, megmérettettéssek, hanem azok a családi napok is nagyon fontosak, amelyek kiemelkedő jelentőségűek életünkben. Ilyen nap volt a héten a nagyobbik lányunk gimnáziumi ballagása, illetve az ebéd amelyen a szűkebb család vett részt. Természetesen a finom ételek mellett, a pincészet borai és pálinkái is fel lettek vonultatva. Ezeket a palackokat úgy öltöztettem fel, hogy azok teljesen egyediek legyenek és emlékként visszatükröződjön róluk az ünnep. Arra azért ügyeltünk, hogy az ünnep ne menjen át pálinka és borkóstolóba annak ellenére, hogy azért ez elengedhetetlenül megjelent a délután folyamán. Tizenhárom féle bort és tizenhárom féle pálinkát vonultattam fel, és bizony a többségüket meg is kóstoltuk a majdnem éjfélig tartó tambura zenével kísért estén. Ízelítés képen felsorolnám előbb a felkínált pálinkákat, majd a felkínált borokat.

Ballagási pálinkák:

1./ Sauvignon Blanc Szőlő Natúr Törkölypálinka 2012
Aranyérmes

2./ Cabernet franc Szőlő Natúr Borseprő Párlat 2012
Ezüstérmes

3./ Fehér Bikavér Natúr Borseprő Párlat 2012
Ezüstérmes

4./ Merlot Szőlő Natúr Gyümölcs Pálinka 2011
Champion díjas

5./ Erdei Faeper Natúr Vadgyümölcs Pálinka 2011.
Aranyérmes

6./ Erdei Kökény Natúr Vadgyümölcs Pálinka 2013
Aranyérmes

7./ Magyar Kajszibarack Natúr Gyümölcs Pálinka 2012
Ezüstérmes

8./ Cseresznyeszilva Érlelt Vadgyümölcs Pálinka 2011.
Ezüstérmes

9./ Érdi Bőtermő Meggy Érlelt Gyümölcs Pálinka 2012.
Bronzérmes

10./ Springcrest Őszibarack Ágyas Gyümölcs Párlat 2012.
Ezüstérmes

11./ Fekete Cseresznye Ágyas Gyümölcs Párlat 2011.
Ezüstérmes

12./ Pomelo Narancs Ágyas Déligyümölcs Párlat 2012.
Ezüstérmes

13./ Erdei Szeder Ágyas Vadgyümölcs Párlat 2011.
Aranyérmes

Ballagási borok:
1./ Szürkebarát fehér bor 2010.
Ezüstérmes

2./ Chardonnay fehér bor 2010.
Bronzérmes

3./ Királyleányka fehér bor 2009.
Bronzérmes

4./ Fehér Cuvée bor 2010.
Ezüstérmes

5./ Rizlingszilváni fehér bor 2010.
Ezüstérmes

6./ Fehér Házasítás bor 2012.
Aranyérmes
Ezüstérmes
Ezüstérmes
Bronzérmes

7./ Rozé Cuvée bor 2010.
Bronzérmes

8./ Rozé Házasítás bor 2012.
Ezüstérmes
Bronzérmes
Bronzérmes

9./ Cabernet franc vörös bor 2010.
Bronzérmes

10./ Kékfrankos vörös bor 2010.
Bronzérmes

11./ Merlot vörös bor 2010.
Ezüstérmes

12./ Bikavér vörös bor 2010.
Bronzérmes

13./ Vörös Házasítás bor 2012.
Aranyérmes
Aranyérmes
Ezüstérmes

Úgy gondolom, hogy az elmúlt három év legjobb, és legeredményesebb italainkat kínáltam fel nagyobbik lányom ballagásának emlékére. Bizony jól eső érzéssel anekdotáztam minden egyes fajtáról, minden egyes üvegről a barátoknak, komáknak, és rokonoknak, hiszen ezeknek a termékeknek éppen az a lényege, hogy nem tömegtermékek, hanem egyedi, kézműves termékek, amelyeknek rügyfakadásától, a versenyen elért díjak átvételéig volt szerencsém ott lenni, bábáskodni. Rengeteg munka, rengeteg verejték az, ami jellemzi ezeket az italokat, de éppen ez adja meg nekik a savát-borsát. Kontrollként megkóstoltunk egy olasz merlot, és egy villányi bock oportó bort, és bizony sikerült közösen megállapítanunk, hogy amiket elmondtam a saját borokról, azok visszaköszönnek a palackban is, mert ezek az egyedi termékek, kis mennyiségben, de kiváló minőségben készültek el. E remek estével, tánccal méltón búcsúztunk leányunk 12 évétől, amelyet a Bajai német iskolában töltött el az általános első osztályától a gimnázium negyedik osztályáig. Egyben sok sikert kívántunk neki az előtte álló érettségihez, és élethez, amelyet pohár köszöntőmben ecseteltem is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése