Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2010. augusztus 24., kedd

Augusztus 23. hétfő



Rigóvári Kékfrankos Rozé


Igaz, hogy a gyümölcs cefre készítés közepén tartunk pincénkben, de közben nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a tavalyi boraink már jól összeértek és letisztultak a pincében a hordókban. Ennek eredményeként és nem elhanyagolható tényezőként természetesen a közelgő idei szüret okán ezen a téren is meg kellett kezdenem a munkát. A július 7.-én elvégzett derítés után augusztus 5.-én megfejtettem a kékfrankos rozé borom maradékát. Ezen a napon pedig szénsavat adtam hozzá, hogy majd két nappal később bepalackozzam a megmaradt mennyiséget. A bronzérmes bor érdemesült arra, hogy abból valamennyi megmaradjon még az elkövetkezendő évre is, hogy megfelelő alkalomkor elővéve eszünkbe jussanak a hozzákapcsolódó szebbnél szebb emlékek. E bort a feleségemnek készítettem és ajánlottam a Rigóvári sorozatban és az ő nevén futott a helyi borversenyen is, ami szép oklevelet hozott a számára, így már nemcsak az egykori keszeg-fesztiválon elért halsütő verseny arany érme, és halpucoló verseny ezüst érme füződik a nevéhez, hanem ez is. Sőt, majd ha ismét halsütő versenyen indulunk arra bátran vihetjük és ajánlhatjuk fogyasztásra a 2009-es évjáratú bronzérmes kékfrankos rozéját is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése