Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2013. július 2., kedd

Fahéjas Mézes Ágyas Meggy Gyümölcs Párlat 2013.



375.

2013/0702
 
 
AQUAVINICUM

ÁGYAS

GYÜMÖLCS



  Fahéjas Mézes Meggy
  üvegben érlelve
 
 
 Nem mondhatom, hogy ezúttal is teljesen egyedi termékről fogok beszámolni, mert mézes meggypálinkával alaposan meg van rakva a piac. Nevesebbnél-nevesebb pálinkaházak termékei között válogathatunk kedvünkre, tehát nem könnyű ezekkel fel venni a versenyt. A tavalyi évben igen csak jól sikerült a meggypálinkám elkészítése annak révén, hogy jókora mennyiséget kaptam szinte ingyen egy kereskedőtől. Ez a történet azért idén már nem volt várható, hogy megismétlődik annak ellenére, hogy ezúttal is kerestek meg kereskedők, de immár csak pénzért, de sikerült meggyet felvásárolnom, illetve a saját gyümölcsösünkből is sikerült szép mennyiséget hozzá szednünk. Ezek jelenleg erjedésben vannak, így most nem is erről akarok beszélni, illetve írni, hanem az egy éves meggypálinka meg ágyazásáról. Nem csak az otthoni gyümölcsösökben termett idén szép mennyiségben a meggy, hanem az erdőben, a parlagokon elszórt területeken is jól teremtek a fák. Ebből a cigánymeggyből sikerült is összeszednem annyit, hogy az aszalógépemmel előkészítsem azt. Az aszaláshoz előkészített, megmosott, kimagozott meggyet akácmézbe mártogattam, majd így végeztem el az aszalást, hogy ezt követően azt belehelyezem a pálinkába ágyként. Az egy éves Érdi Bőtermő meggyem, amely üvegben érlelődött eddig most már szépen letisztult, aromái kialakultak, zamatai megnyugodtak. A harmónia kedvéért még egy kis egész fahéjjal is megdobtam, hogy még különlegesebb illat, zamat jegyeket tudjon majd felmutatni a második érlelési idő végén. Kimagasló gyümölcsössége, testes zamata nyújt feledhetetlen pillanatokat fogyasztójának. Ennek a párlatnak az ajánlott fogyasztási hőmérséklete 16-18 celziusz fok. Az ágyas érlelés következtében enyhe piros színű tónust kapott a párlatunk színe, amely még inkább növeli a pálinkánk gasztronómiai értékét. Azok számára, akik inkább kedvelik a különleges ízeket, ezt a párlatot, az akácméz íze teszi kellemesen édessé. A gyengébb alkoholtartalomra vágyok számára is megadja a pálinka fogyasztás élvezetét ez a harmonikusan lágyabbá tett italkülönlegesség. Desszertek mellé remek választás, de önmagában fogyasztva is tökéletes. Érdemes kipróbálni, és főleg bátrabb hölgyeknek tudom ajánlani, délutáni beszélgetéseik mellé, hogy még inkább megoldódjon a nyelvük.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése