269.
2013/0110
AQUAVINICUM
ÁGYAS
VEGYES
Korianderes bor
üvegben érlelve
Nem tudom még, hogy mekkora érdeklődést váltanak ki
ezek a párlat különlegességek, amelyeknek talán inkább az a legnagyobb
különlegességük, hogy ismét fel kell fedeznünk őket. Őseink úgy használták
ezeket a gyógynövényeket, és fűszereket, mint életük szerves részét, és
akkoriban az volt a legtermészetesebb, hogy némi alkoholban oldották fel
ezeket, mert az alkohol steril volt, míg a víz fertőzött lehetett.
Természetesen akkor sem az volt a cél általában, hogy lerészegedjenek, hanem
az, hogy szervezetüket igyekezzenek fertőtlenítve tartani. Napjaink egyik
leggyakrabban használt fogalma az információ. Sokan azonban nem is sejtik, hogy
nemcsak az irodákban, a háztartásokban, a hivatalokban, de az emberi
szervezetben is elengedhetetlen a helyes információk pontos és gyors áramlása.
A beteg vagy sérült sejtekre például jellemző, hogy megváltozik a normális
kommunikációs képességük, károsodik az optimális információfogadás és
-továbbítás. A koriander szanszkrit neve: Dhanyaka, ami annyit jelent gazdag. A
koriander megnyugtatja az emésztőrendszert és enyhíti a test mindennemű
gyulladásos rendellenességét. A növény édeskés illata felemelő érzést biztosít
a szellemnek, kedélynövelő. Az óegyiptomiak már háromezer
éve foglalkoznak a koriander termesztésével, és a boldogság fűszerének
tartották, mert szerelmi serkentőnek is bevált. Az elhunyt fáraók mellé is
elhelyezték, hogyha szükség lenne rá a túlvilágon, ne legyen hiány belőle. A
rómaiak és a görögök boruk ízesítésére használták, a kínaiak halhatatlanságot elősegítő
erőt tulajdonítottak neki, a zsidók a húsvéti szertartáson alkalmazták.
Állítólag lényeges alkotóeleme volt a szerelmi bájitaloknak. Az indiaiak
gyakran alkalmazták a szülés megkönnyítésére, valamint, ha valakit bélgörcs,
székrekedés kínzott. A nők szintén gyakran használták, mert úgy hitték, hogy a
koriander által könnyebben megfogannak. Serkenti a központi idegrendszert úgy, hogy közben
ellazítja és lecsendesíti az érzelmeket, elmulasztja a szorongást, a
feszültséget. Segít nagy traumáknál, megrázkódtatásnál. Kiegyensúlyozza a női
hormonháztartást, jó hatással van az impotenciára. A fentiekben felsorolt
tulajdonságok azt hiszem önmagukért beszélnek. Nem csodaszer, de az biztos,
hogy kis mennyiségben, kultúrált fogyasztása csak pozitív hatással lehet
szervezetünkre, ezért ajánlanám.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése