Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2013. január 13., vasárnap

Korianderrel Ágyas Fehérbor Párlat 2013.



269.

2013/0110

AQUAVINICUM

ÁGYAS

VEGYES

 
Korianderes bor
  üvegben érlelve
 
 
Nem tudom még, hogy mekkora érdeklődést váltanak ki ezek a párlat különlegességek, amelyeknek talán inkább az a legnagyobb különlegességük, hogy ismét fel kell fedeznünk őket. Őseink úgy használták ezeket a gyógynövényeket, és fűszereket, mint életük szerves részét, és akkoriban az volt a legtermészetesebb, hogy némi alkoholban oldották fel ezeket, mert az alkohol steril volt, míg a víz fertőzött lehetett. Természetesen akkor sem az volt a cél általában, hogy lerészegedjenek, hanem az, hogy szervezetüket igyekezzenek fertőtlenítve tartani. Napjaink egyik leggyakrabban használt fogalma az információ. Sokan azonban nem is sejtik, hogy nemcsak az irodákban, a háztartásokban, a hivatalokban, de az emberi szervezetben is elengedhetetlen a helyes információk pontos és gyors áramlása. A beteg vagy sérült sejtekre például jellemző, hogy megváltozik a normális kommunikációs képességük, károsodik az optimális információfogadás és -továbbítás. A koriander szanszkrit neve: Dhanyaka, ami annyit jelent gazdag. A koriander megnyugtatja az emésztőrendszert és enyhíti a test mindennemű gyulladásos rendellenességét. A növény édeskés illata felemelő érzést biztosít a szellemnek, kedélynövelő. Az óegyiptomiak már háromezer éve foglalkoznak a koriander termesztésével, és a boldogság fűszerének tartották, mert szerelmi serkentőnek is bevált. Az elhunyt fáraók mellé is elhelyezték, hogyha szükség lenne rá a túlvilágon, ne legyen hiány belőle. A rómaiak és a görögök boruk ízesítésére használták, a kínaiak halhatatlanságot elősegítő erőt tulajdonítottak neki, a zsidók a húsvéti szertartáson alkalmazták. Állítólag lényeges alkotóeleme volt a szerelmi bájitaloknak. Az indiaiak gyakran alkalmazták a szülés megkönnyítésére, valamint, ha valakit bélgörcs, székrekedés kínzott. A nők szintén gyakran használták, mert úgy hitték, hogy a koriander által könnyebben megfogannak. Serkenti a központi idegrendszert úgy, hogy közben ellazítja és lecsendesíti az érzelmeket, elmulasztja a szorongást, a feszültséget. Segít nagy traumáknál, megrázkódtatásnál. Kiegyensúlyozza a női hormonháztartást, jó hatással van az impotenciára. A fentiekben felsorolt tulajdonságok azt hiszem önmagukért beszélnek. Nem csodaszer, de az biztos, hogy kis mennyiségben, kultúrált fogyasztása csak pozitív hatással lehet szervezetünkre, ezért ajánlanám.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése