Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2013. január 14., hétfő

Fahéjjal Ágyas Mézes Alma Likőr 2013.



270.

2013/0111

AQUAVINICUM

ÁGYAS

VEGYES

 
Fahéjjal mézes alma
  üvegben érlelve
 
 
 Annyira belelendültem az ital különlegességek készítésébe, hogy ma a most bemutatásra kerülő párlatban a pálinkához kétféle adalékot is belehelyeztem. Nagyanyáinkat gyakorta felemlegettem a fűszerekkel kapcsolatban. Ezúttal éléskamrájára emlékszem vissza, mert, az ősz végén, a tél kezdetekor roskadoztak a polcok, a kompótok, és savanyúságok a regimentnyi befőzött paradicsom, zsáknyi dió súlya alatt. A polcokat színes stelázsi védővel szegélyezte, a lekvárok celofánjait szalag-bokrétával díszítette, s a szeglet, minden titkok őrzője megtelt aranysárga nektárral. Ahogy a mézek tisztelete, úgy a fűszerek csodálata is újra reneszánszát éli. A gasztronómia egyre több embert ejt rabul, már nem elég jóllakni, a táplálkozás művészete mindenkit megillet. És ahogy nagyanyám tanított, magam is úgy becsülöm az édesköményt, a borsot, köményt, gyömbért, kaprot, kurkumát, majoránnát, rozmaringot, szegfűborsot, szegfűszeget, zsályát, de mind közül leginkább a fahéjat, mely leginkább Srí Lankán és a Szunda-szigeteken honos. Ebből már azt hiszem nyilvánvaló is, hogy ezúttal egy fahéjjal és mézzel ágyas párlat az, amelyhez jó étvágyat szeretnék felhozni. Mitől is olyan különleges ez a párosítás? Csökkenti a koleszterinszintet, és véd az infarktus ellen. Akik már átestek infarktuson, és rendszeresen fogyasztják ezt a keveréket, nagy az esélyük arra, hogy következő roham nem, vagy csak később következik be. Ezen kívül könnyíti a légzést és erősíti a szív munkáját. Amerikában és Kanadában ezzel gyógyítják azokat a betegeket, akiknek koruk miatt ereik már nem annyira rugalmasak. A méz és a fahéj visszaadja az erek rugalmasságát. Három hónapig fahéjon érlelem és mézzel ízesítettem ezt a már likőr különlegességet. A különleges mutsu almafajtából főzött pálinka gazdag, gyümölcsössége jellemzi az italt, mely nagyon intenzív fahéjas lecsengést biztosít-, míg a méz lágyítja, és likőrös élményt nyújt a fogyasztója számára. A fahéj jellegzetes aromája és a 100% akácméz lágy zamat egyesül ebben a párlatunkban. Az Aquavinicum Párlatrendszerben a legkiválóbb gyümölcsökből készült rendkívüli almapálinkából és első osztályú fűszerek keverékéből áll. Igaz a karácsonyi éjszakák varázslatos miliőjére, amelyre emlékeztet már elmúltak, de még így is kellemes melegséggel tölti fel testünket és lelkünket. Nagyanyáinknak emléket állítva ajánlanám mindenkinek ezt az italt.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése