Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2012. augusztus 15., szerda

Springcrest Őszibarack Ágyas Gyümölcs Párlat 2012.


209.
 
2012/0815
 
AQUAVINICUM
 
ÁGYAS
 
GYÜMÖLCS
 
 
  Springcrest Őszibarack
  üvegben érlelve
 
 
 Az Aquavinicum Párlat Rendszer idei évben megszülető párlatainál is hasonló képen jártam el, mint az előző években. Vagyis a főpárlataimat mindig háromfelé osztva készítek belőlük különböző italokat. Így hát ez sors nem kerülhette el az őszibarack párlatom sem. Ígéretesnek mondható alappárlatot ebben az esetben saját gyümölcsével ágyaztam be, vagyis nem aszalvány került a párlatba, hanem a valódi élőgyümölcs. Természetesen az érett, egészséges, megmosott gyümölcsöket bőröstől helyeztem a párlatba, de feldarabolva gerezdekre, hogy a gyümölcshús jobban érintkezzen a párlattal. Néhány óra alatt a sárga húsú gyümölcs azonnal meg is színezte a natúr színű párlatot. A három hónapos érlelési idő alatt azonban nem csak színben, hanem remélhetőleg beltartalomban is erőteljes változáson megy át a pálinka. Az édességet adott gyümölcscukor beleoldódik a párlatba, a gyümölcs, pedig minden esetben vesz fel a párlat alkohol tartalmából, így az általában magától 40%-osra gyengül vissza. A mag persze nem kerül bele az ágyba, hiszen azt megenni sem szoktuk. Ugyan az utóbbi időben erőteljesen keletről érkezik egy újfajta, nem új, hanem nagyon régi felfogás ezzel a magkérdéssel kapcsolatban. A hazánkban megszokott nyugati orvostudomány eddigi véleménye alapján mérgező a csonthéjasok magbele. Ezzel szemben a keleten fogyasszák ezeket a magokat és köztudottan kevesebbet betegek, hosszabb életűek az emberek, mint nálunk, vagy a nyugati kultúrákban. A fehér virágú őszibarack magja tartalmaz B-17 vitamint. Megfelelő mennyiségben jelen lévő B-17 gátolja a sejtek rákos elváltozását elindító anyagok működését. Vízben oldódó vitamin, tehát, nem rakódik le a szervezetben, hanem dolga végeztével, a vizelettel távozik. A daganatölő hatás kiváltója a természetes cianid és a benzaldehid. Ez a két anyag a B-17 vitaminban cukormolekulává állt össze, hogy táplálja az egészséges sejteket, és a szervezetben kialakult tumor sejteket -CSAK AZOKAT!- pedig alkotórészeire bontva megölje. Mivel a B17-nek keserű íze van, az ember - saját élvezetére ízeket és zamatokat javító törekvésében - elválasztással és fajkeresztezéssel kizárta étrendjéből az olyan keserű anyagokat, mint a B17, sőt elrettentette tőle az embereket, pedig néha érdemes kelet felé is figyelnünk, hátha tudnak ott is valamit az emberek.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése