209.
2012/0815
AQUAVINICUM
ÁGYAS
GYÜMÖLCS
Springcrest Őszibarack
üvegben érlelve
Az Aquavinicum Párlat Rendszer idei
évben megszülető párlatainál is hasonló képen jártam el, mint az előző években.
Vagyis a főpárlataimat mindig háromfelé osztva készítek belőlük különböző
italokat. Így hát ez sors nem kerülhette el az őszibarack párlatom sem.
Ígéretesnek mondható alappárlatot ebben az esetben saját gyümölcsével ágyaztam
be, vagyis nem aszalvány került a párlatba, hanem a valódi élőgyümölcs.
Természetesen az érett, egészséges, megmosott gyümölcsöket bőröstől helyeztem a
párlatba, de feldarabolva gerezdekre, hogy a gyümölcshús jobban érintkezzen a
párlattal. Néhány óra alatt a sárga húsú gyümölcs azonnal meg is színezte a
natúr színű párlatot. A három hónapos érlelési idő alatt azonban nem csak
színben, hanem remélhetőleg beltartalomban is erőteljes változáson megy át a
pálinka. Az édességet adott gyümölcscukor beleoldódik a párlatba, a gyümölcs,
pedig minden esetben vesz fel a párlat alkohol tartalmából, így az általában
magától 40%-osra gyengül vissza. A mag persze nem kerül bele az ágyba, hiszen
azt megenni sem szoktuk. Ugyan az utóbbi időben erőteljesen keletről érkezik
egy újfajta, nem új, hanem nagyon régi felfogás ezzel a magkérdéssel
kapcsolatban. A hazánkban megszokott nyugati orvostudomány eddigi véleménye
alapján mérgező a csonthéjasok magbele. Ezzel szemben a keleten fogyasszák
ezeket a magokat és köztudottan kevesebbet betegek, hosszabb életűek az
emberek, mint nálunk, vagy a nyugati kultúrákban. A fehér virágú őszibarack
magja tartalmaz B-17 vitamint. Megfelelő mennyiségben jelen lévő B-17 gátolja a
sejtek rákos elváltozását elindító anyagok működését. Vízben oldódó vitamin,
tehát, nem rakódik le a szervezetben, hanem dolga végeztével, a vizelettel
távozik. A daganatölő hatás kiváltója a természetes cianid és a benzaldehid. Ez
a két anyag a B-17 vitaminban cukormolekulává állt össze, hogy táplálja az
egészséges sejteket, és a szervezetben kialakult tumor sejteket -CSAK AZOKAT!-
pedig alkotórészeire bontva megölje. Mivel a B17-nek keserű íze van, az ember -
saját élvezetére ízeket és zamatokat javító törekvésében - elválasztással és fajkeresztezéssel
kizárta étrendjéből az olyan keserű anyagokat, mint a B17, sőt elrettentette
tőle az embereket, pedig néha érdemes kelet felé is figyelnünk, hátha tudnak
ott is valamit az emberek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése