I.
Pálinka, Gyümölcs és Borpárlat Világkupa
/Gyula,
Budapest/
Minden
bizonnyal minden pálinka és borbarát hallott már erről a nemzetközi versenyről.
Azt azonban talán már kevesen tudják, hogy a tavalyi évben megújult bátai
pálinkafözde, a Sabeikow és Társa KFT. Már évről évre indult ezen a rangos
viadalon. Az eddigi gyakorlattal szemben idén nem csak a tulajdonos Dieter
Hartig úr nevezett be ebbe a versenybe, hanem Báta több pálinkás gazdája is,
aki pálinkafözdénkben főzette ki cefréjét. A verseny történetének legnagyobb
nevezése zajlott le, amely 1120 mintát jelentett, amely nyolc ország nevezői
indítottak. A bátai bérfözdéből 15 pálinkát indítottunk el. A három napos
bírálat után nem kis meglepetésünkre a versenyigazgatóság megkeresett bennünket
egyik mintánkkal kapcsolatban, amely arany érmes lett. Ez a minta Sümegi Mihály
blauburger borpárlata volt. Ekkor következett arany érmesek csatája, hiszen a
borpárlat kategóriában több arany is született. E csatában is legjobbnak
minősítették versenyzőnket ezzel a Magyar Champion díjat is bezsebelte. És
ezzel még nem volt vége a siker történetnek, mert az újabb megmérettetés a több
ország championjaival következett. A csoda pedig ezzel teljes lett, hiszen a
2012. év Világbajnok Championja is a Bátai Blauburger Borpárlat lett. Az
ünnepélyes díjátadón április 21.-én Gyulán a rangos kitüntetést Dieter Hartig
úr vette át a versenyző nevében. Természetesen további sikereket is értünk el,
hanem is ilyen hatalmasat. Dieter Hartig úr Cabernet Sauvignon Borseprő Párlata
ezüstérmes, Kóródi József Kékfrankos törkölypálinkája ezüstérmes, Németh Attila
eperfa hordóban érlelt Kajszibarack pálinkája bronzérmes, Fazekas István
Bikavér törkölypálinkája, Muth József Cabernet Franc törkölypálinkája
bronzérmes lett. Amit még a versenyről tudni kell, hogy ezekért az érmekért
pontokat adtak, majd ennek alapján eredményességi rangsort állítottak fel.
Ennek alapján az egy éremre vetített átlag pont alapján a Bátai Pálinkafőzde
2012 tizedik legeredményesebb fözdéje lett, ami szintén kimagasló eredménynek
számít. Ezeknek az eredményeknek a tükrében biztatni szeretném a Bátai
gazdákat, és pálinkabarátokat, hogy mind többen hozzák hozzánk cefréjüket, mert
a minőségi lepárlás feltételei adottak. Ne csak kiváló bátai borainkkal tűnjünk
ki, hanem láthatóan kiváló bátai pálinkáinkkal is. A cefrézéshez
szaktanácsadással is tudunk a nálunk főzetőknek a segítségére lenni.
Forduljanak hozzánk bizalommal és készítsünk együtt jó cefréket, amelyekből
díjnyertes pálinkákat tudunk produkálni. Előre is köszönjük érdeklődésüket, és
bizalmukat.
Muth
József
Okleveles
pálinkafőző, kóstoltató, és bíráló
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése