Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2012. március 9., péntek

Cabernet Sauvignon Natúr Törkölypálinka 2012.


154.

2012/0305

AQUAVINICUM

NATÚR

TÖRKÖLY

Cabernet Sauvignon szőlő
üvegben érlelve



Nem mindennapi, azaz utazás, amelyet az elmúlt hónapokban tettünk meg képzeletben, virtuálisan a pálinkák és párlatok világában. Valószínűleg a legtöbb ember számára a világon a pálinka nem más, mint egy alkoholos, bódító ital, amelynek segítségével el tudja lazítani magát és gondolatait a minden napok nehézségei, és problémáiról, melyek akadnak szép számmal. A jó hírem az, ezzel az utazással kapcsolatban, hogy még nem ért véget, és hogy milyen hatalmas, kifogyhatatlan e pálinka világnak a variációs lehetősége mi sem jobb bizonyíték arra, párlat rendszerem sokfélesége, sokszínűsége. A mai napon a déli gyümölcsök ágyas világából, újfent visszarepülünk képzeletünk szárnyán a törkölypálinkák hagyományos világába. Ezen belül is a natúr pálinkák alcsoportjába sorolható párlat következik, amelynek alapanyaga nem más, mint a Cabernet Sauvignon szőlő törkölye. A Bátai hegyközség területén igen csekély területen termesztett szőlőfajta, közeli rokonságban áll a legnagyobb területen termesztett Cabernet franc-kal. A Cabernet sauvignon egy vörös szőlőfajta, amelyből a "vörösborok királya" készül. Francia eredetű világfajta, a vörösborok királya. E szőlő törkölyből készült pálinka sajátos zamatú, nem minden fogyasztónak nyeri el a tetszését. Kellemes fanyarságát gazdag csersavtartalmának köszönheti, amely egyben bársonyos ízérzetet ad párlatának. Illatos, jellegzetes zamatú, különleges minőségű, bársonyos, cserzőanyagban gazdag pálinka, amelynek illatában a cseresznye és cédrusfa, ízeiben a fekete ribizli, a cseresznye és eukaliptusz, zöldpaprika, valamint a csokoládé ismerhetők fel. Rendkívül komplex! Fiatalon nehéz húsételekhez, éretten nemes vadhoz illik. Fehérje tartalma is igen magas, amelynek következtében hajlamos az opálosodásra, ha az alkoholtartalma 50% alá csökken. Fogyasztani azonban sokkal jobb, alacsonyabb alkohollal, így mindenképpen ajánlott hideg eljárásnak alávetni, és alaposan megszűrni. Az érlelést, és pihentetést meghálálja akár üvegben, akár hordóban, akár gyümölcs ágyon is történjen. Túlzott karakterei miatt talán nem annyira kedvelt, mint a szőlő fajta bora, de egy-két év elteltével kisimuló jegyei felejthetetlen élményben részesítenek bennünket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése