Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2016. augusztus 25., csütörtök

Elkészült a Magyar Magánfőzők Pálinka Lovagrend Egyesületének zászlaja.



Elkészült a Magyar Magánfőzők Pálinka Lovagrend Egyesületének zászlaja.




2016. augusztus 7., vasárnap

2016/212. elismerés



Kadarka Szőlő Ágyas Párlat 2014.


Nem nagyon valószínű, hogy sok ehhez hasonló itallal találkozhatunk a pálinka kínálati palettán. Miért is mondom mindezt? Hát elsősorban azért, mert már maga a Kadarka Szőlő és az abból készült pálinka is igencsak ritka. Nyilvánvalóan ez szőlőfajta leginkább Magyarország két területén lelhető fel Eger vidékén, és Szekszárd környékén. Az pedig már nyilvánvalóan még ritkább, hogy egy ilyen italt még saját gyümölcsének aszalványával ágyaznak be. Egy ilyen ital elkészítésénél nemcsak az íz, hanem az esztétikum elérése is a cél. Olyan férfias ital jött ezáltal létre, amely az ágyazás hatására a hölgyek számára is kiválóan élvezhetővé vált. A kadarka szőlő párlat karizmája jól harmonizál a kadarka mazsola édességével.




2016. július 29., péntek

2016/213. elismerés



Irsai Olivér Natúr Törkölypálinka 2015.




A pálinka készítésnek sok célja lehet. Készíthetünk azért, hogy saját örömünkre váljék, vagy azért, hogy barátainknak imponáljunk vele, azért is, hogy ne vesszen kárba a gyümölcs, de készíthetünk azért is párlatot, mert van gyümölcsünk. Én ezt a párlatot azért készítettem el, hogy nyerjek vele, hogy dicsőséget szerezzen pincészetünknek, és ez így is lett. Jó magam nem tartom a kedvencemnek, és bizony a barátaim sem sokat kóstolhattak belőle, de versenyről-versenyre járt, és csak úgy nyerte az elismeréseket mindenfelé. Azért, mert ez egy ilyen győztes fajta. Ajánlom, hogy mindenkinek legyen egy ilyen, ehhez hasonló itala a repertoárjában.


2016. július 28., csütörtök

Örömhír!



Örömhír!

Bloggunk a mai napon elérte és meghaladta a 100.000-es megjelenítést! Köszönjük mindenkinek, aki felkereste oldalunkat, és reméljük, hogy a jövőben is velünk tartanak határon innen és túl!

Muth József

Blogger

 

Muth Pálinka és Borpince  ·  Statisztika  ›  Áttekintés

2016. júl. 21. 16:00 – 2016. júl. 28. 15:00




Oldalmegjelenítések száma ma
1 142

Oldalmegjelenítések száma tegnap
80

Oldalmegjelenítések száma az elmúlt hónapban
2 543

Oldalmegjelenítési előzmények (összes)
101 083


MAGYAR MAGÁNFŐZŐK PÁLINKA LOVAGREND EGYESÜLETE 2016.



MAGYAR MAGÁNFŐZŐK PÁLINKA LOVAGREND EGYESÜLETE
2016.


2016. július 24., vasárnap

IV. Regionális Palóc Pálinkaverseny 2016.



IV. Regionális Palóc Pálinkaverseny 2016.



2016. július 20., szerda

2016/214. elismerése



2016/214. elismerése


Királyleányka Natúr Borpárlat 2012.


Nem igazán nevezhető ez az italunk friss párlatnak, hiszen egyike azoknak az italainknak, amelyet a kezdetekben készítettem el. Ebben az évben az ősz valami borzasztóan zsúfolt volt. Ennek az volt az oka, hogy ekkor már bérfőzde főzőmesterként tevékenykedtem, de egyben még a szőlészeti munkámat sem hagytam abba, ami azt jelentette, hogy közel napi húsz órát dolgoztam szeptember-október magasságában. Ennek okán nem igen maradt időm az elkészített borok fejtésére, ápolására, és így elhatároztam, hogy azok egy részéből is párlatot készítek. A döntés, így utólag is helyesnek bizonyult, hiszen nemcsak ezt az egy aranyat nyertem az ebből készült párlatokkal, hanem többet is. Erre a versenyre végül is azért vettem elő ismét ezt az italunkat, mert tudatosan a szőlőből készült italainkkal szerettem volna nagyot alakítani, ami szintén láthatóan sikerült is. Nagyon örültünk az újabb arany elismerésnek, amely azt is újfent bizonyította, hogy a kisüsti párlatok az évek teltével nemhogy veszítenének értékükből, hanem még finomodnak is.