Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2017. április 11., kedd

II. Bátai Nemzetközi Pálinka és Párlatverseny 2017. Nevezési irányelvek




Nevezési irányelvek


A másik fontos dolog, hogy a kategória besorolással megfelelően irányítani tudjuk a pálinka, párlatkészítés, és bírálat irányát. Ennek érdekében a következő kategóriák felállítását javasoljuk:

Tíz kategória kerülne kialakításra annak érdekében, hogy igyekezzünk felölelni a fajták teljességét:

Almatermésűek kategóriája
Bogyótermésűek kategóriája
Csonthéjas termésűek kategóriája
Szőlő félék kategóriája:
·       Törkölypálinkák kategóriája
·       Bor, Borseprők kategóriája
Erdei gyümölcsök kategóriája
Vegyes párlatok kategóriája
Egyéb párlatok kategóriája
Likőrök kategóriája


A kategóriák alapkitétele, hogy natúr pálinkák esetében azok legalább három hónaposak legyenek, ezt a pálinkaszármazási igazolvánnyal tudjuk igazolni. Az érlelt pálinkák esetében a három hónap szintén fenn álló követelmény, de ezt valamilyen fahordóban kell eltöltenie. Ennek nyoma a párlaton színében megtalálható. Végül a harmadik főkategória esetében ugyancsak három hónap az alapfeltétel, de ezt a megfelelő gyümölcságyon kell annak eltöltenie ennek szintén színében és ízében meg kell nyilvánulnia.
Így ennek értelmében a verseny során tíz kategória fog versenyezni. A kategóriába benevezett pálinkák, párlatok értékelése, bírálata a hagyományos 20 pontos rendszerben történik. A bírálat során az értékelők írásos tanácsokkal látják el a nevezőket az esetleges cefrézési-, főzési-, érlelési hibák elkerülése érdekében.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése