Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2015. április 9., csütörtök

Nagyvázsonyi II. Csirke-csülök fesztivál



  Kinizsi Bora borverseny
  Kinizsi Pálinkája pálinkaverseny
  II. Csirke-csülök fesztivál





II. Csirke-csülök fesztivál a nagyvázsonyi Kinizsi Várban 2015. május 1-2. Csirkék-csülkös finomságok kultúrával fűszerezve Az esemény tavalyi sikerén felbuzdulva május első hosszú hétvégéjén második alkalommal is megrendezésre kerül fesztiválunk a nagyvázsonyi Kinizsi vár varázslatos környezetében, a Balaton felvidéken. A Mátyás király fekete seregének legbátrabb és legerősebb hadvezérének, Kinizsi Pálnak várában életre keltjük a történelmet, felidézzük a reneszánsz kort. A két napos időutazás során korhű gyermekelőadásokkal, fegyverbemutatóval és pónizással várjuk a látogatókat. A régi mesterségek is bemutatkoznak, kipróbálhatják a gyermekek, milyen kovácsnak lenni, vagy éppen fazekasnak. Betekintést nyerhetnek a papírmerítő műhelybe, a várnyomdába, megmászhatják a Kinizsi vár tornyát, íjászkodhatnak, de akár az érmeverés tudományát is elsajátíthatják a vendégek Egész nap működik a korabeli játszópark és pihenést nyújt a szalmavár. A vár időszaki kiállítása – Történelmünk nagyjai – is megtekinthető a várkápolnában, ahol 31 neves történelmi magyar mellszobrából nyílt kiállítás márciusban, Nimródtól a 1848-49 es hősökön át egészen Wass Albertig. A munkák Túri Török Tibor , keszthelyi művész keze munkáját dicsérik. A gasztronómia kalandozások keretében a hagyományos receptek alapján elkészített étkek várják a látogatókat. Mindkét napon folyamatosan lesznek gyermekelőadások, állandó jelenlétükkel garantálják a hangulatot a Szelindek Zenekar zenészei és a Csobánc Váráért Alapítvány harcosai. Természetesen lehetőség adódik a vár közelében lévő Néprajzi Múzeum megtekintésére is, ahol a rézműves műhely, a döngölt padlós tornácos ház és azok kellékei árulkodnak az évszázadokkal ezelőtti életről, szokásokról. Aki több napos kirándulást tervez, annak figyelmébe ajánljuk a vár tövében működő turistaszállót, mely ebben a különleges történelmi környezetben ad lehetőséget a pihenésre, feltöltődésre. info: www.kinizsivar.hu
II. Csirke-csülök fesztivál a nagyvázsonyi Kinizsi Várban
2015. május 1-2.
Csirkék-csülkös finomságok kultúrával fűszerezve
Az esemény tavalyi sikerén felbuzdulva május első hosszú hétvégéjén második alkalommal is megrendezésre kerül fesztiválunk a nagyvázsonyi Kinizsi vár varázslatos környezetében, a Balaton felvidéken.
A Mátyás király fekete seregének legbátrabb és legerősebb hadvezérének, Kinizsi Pálnak várában életre keltjük a történelmet, felidézzük a reneszánsz kort. A két napos időutazás során korhű gyermekelőadásokkal, fegyverbemutatóval és pónizással várjuk a látogatókat. A régi mesterségek is bemutatkoznak, kipróbálhatják a gyermekek, milyen kovácsnak lenni, vagy éppen fazekasnak.
Betekintést nyerhetnek a papírmerítő műhelybe, a várnyomdába, megmászhatják a Kinizsi vár tornyát, íjászkodhatnak, de akár az érmeverés tudományát is elsajátíthatják a vendégek
Egész nap működik a korabeli játszópark és pihenést nyújt a szalmavár.
A vár időszaki kiállítása – Történelmünk nagyjai – is megtekinthető a várkápolnában, ahol 31 neves történelmi magyar mellszobrából nyílt kiállítás márciusban, Nimródtól a 1848-49 es hősökön át egészen Wass Albertig. A munkák Túri Török Tibor , keszthelyi művész keze munkáját dicsérik.
A gasztronómia kalandozások keretében a hagyományos receptek alapján elkészített étkek várják a látogatókat.
Mindkét napon folyamatosan lesznek gyermekelőadások, állandó jelenlétükkel garantálják a hangulatot a Szelindek Zenekar zenészei és a Csobánc Váráért Alapítvány harcosai.
Természetesen lehetőség adódik a vár közelében lévő Néprajzi Múzeum megtekintésére is, ahol a rézműves műhely, a döngölt padlós tornácos ház és azok kellékei árulkodnak az évszázadokkal ezelőtti életről, szokásokról.
Aki több napos kirándulást tervez, annak figyelmébe ajánljuk a vár tövében működő turistaszállót, mely ebben a különleges történelmi környezetben ad lehetőséget a pihenésre, feltöltődésre.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése