Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2015. március 8., vasárnap

VERSENYFELHÍVÁS 2015 IV. Pálinka Világ Kupa, Gyula-Budapest



VERSENYFELHÍVÁS 2015
IV. Pálinka Világ Kupa, Gyula-Budapest
/IV. Pálinka World Cup, Gyula-Budapest/
Ünnepélyes eredményhirdetés: Gyulán, a Várudvaron 2015. április 18-án, aXVI. Nemzetközi Kisüsti Pálinka Fesztivál Kiállítás és Vásár” elnevezésű rendezvény keretében. A lehető legnagyobb országos és nemzetközi sajtónyilvánossággal.
Versenyigazgató:          Lovassy György okleveles élelmiszer-ipari mérnök
A bírálat a vonatkozó jogszabályok, és a részletes Versenyszabályzatban rögzítettek szerint történik, amely a www.palinkafesztival.hu honlapon lesz olvasható, legkésőbb 2015. február 06-tól.
Nevezni a www.palinkafeszvival.hu honlapon történő regisztrációval lehet 2015. január 30-tól!
Beküldési határidő: 2015. március 20. (péntek)
Kérésre, postai úton is eljuttatjuk a versenyfelhívást és a nevezési lapot az indulni szándékozóknak!
A versenyzők nyilatkoznak arról, hogy a mintáik mindenben megfelelnek a vonatkozó jogszabályoknak. A kereskedelmi kategóriában indulók erre vonatkozó laboratóriumi papírjait elfogadjuk.  A megfelelőséget a kiíró ellenőrizheti.
A részvétel legfontosabb feltételei:
Nevezni az elfogadott, 2008. évi LXXIII. számú pálinka törvényben pálinkának, a 110/2008.EGK rendeletben pálinkának, illetve gyümölcspárlatnak minősülő készítményekkel lehet, a versenyszabályzatban megadott szortiment szerinti kategóriákban. A nem pálinkának, gyümölcspárlatnak minősülő verseny mintákat pl. likőr, whisky, nem gyümölcs párlat, stb. külön lesznek elbírálva:
·         AKereskedelmi célú főzdék
·         B1Bérfőzetők
·         B2Magánfőzők
Az indulók kötelesek feltüntetni a nevezési lapon a tételből rendelkezésre álló mennyiséget hektoliterfokban.
AzAKereskedelmi kategóriában a palackozott termékek esetén a tételazonosító (Magyarországon - LOT) számot. Legalább 3 kereskedelmi egységet, illetve vendéglátó-helyet, ahol az adott termék megvásárolható.
AB1Bérfőzetők ésB2Magánfőzők kategóriában indulók a vonatkozó jövedéki szabályok szerint nevezhetnek, a versenyszabályzat szerint. A minták eredetét törvényesen igazolni kell.
A külföldi minták esetében nyilatkozni kell arról, hogy a minta az adott ország törvényeinek megfelelően készült.
A versenyen indulóknak fajtánként minimum egy liter versenymintát, 3 palackban kell beküldeniük, az „AKereskedelmi célú főzők kategóriában, eredeti palackokban. A zárjegy nem kötelező. Egy versenyző tetszőleges számú tétellel indulhat.
A versenytételeket a kiíró címére kell eljuttatni:
Szervez-Oktat Kft.
5700,
Gyula, Tavasz u. 4. sz.
Nevezési Díjak:
AKereskedelmi főzdék kategóriában:
Az 1. minta nevezési díja:                     20 000 Ft + Áfa (70 EUR),
a 2. minta nevezési díja:                       15 000 Ft + Áfa (50 EUR),
a 3. minta nevezési díja:                       12 000 Ft + Áfa (40 EUR),
a 4. mintától a 10. mintáig                    10. 000 Ft +Áfa (33 EUR)
a 11. mintától a nevezési díj:     5 000 Ft + Áfa (17 EUR),
B1Bérfőzetők ésB2Magánfőzők kategóriában: 5.000,- Ft + Áfa (bruttó 6350 Ft) mintánként (17 EUR).
A Világkupával szerződésben lévő versenyeken elért eredmények alapján, a ,,B1” és ,,B2” kategóriában az aranyérmes mintára 30%, az ezüstérmesre 20% és a bronzérmesre 10% kedvezményt biztosítunk.
Befizetés: legkésőbb a minta átadásával együtt készpénzzel, illetve előzetesen átutalással számla ellenében.
Az érzékszervi zsűrizés tervezett idő pontja: 2015. március 26-27. (28. tartaléknap). Helyszín: A versenyszabályzatban lesz rögzítve. A zsűrizés nyilvános. A kiíró fent tartja a jogot, hogy március 25.-én selejtező zsűrizést tartson a „B1” és „B2” kategóriában induló minták között.
Minden minta minősítéséről készült bírálati lapot, benne a pontozás szöveges értékelésével a versenyzők megkapják az eredményhirdetést követő 10 napon belül.
A versenyre benevezett pálinkák minősítése a versenyszabályzat szerint:
Díjak, érmek, oklevelek:
·         Bronz-, ezüst-, aranyérem, oklevél
·         Champion, azaz kategória győztes. (Például: A Világ Kupa LegjobbAlma-, Körte-, Szilva, stb.Párlata, Pálinkája. Fajta kategóriánként, a szabályzat szerint.). Champion díjat csak az a minta kaphat, amelyikből legalább minimálisan 40 hlf készült. Amennyiben egy adott országból a versenyszabályzatnak megfelelő számú minta érkezik, akkor külön kiadható ország győztes díj. (Pl.: Románia legjobb szilvapárlata, stb. kategóriánként).
Fődíjak:
Versenyszabályzat szerint, például:
·         A Pálinka Világ Kupa (World Cup) /Gyula-Budapest/ 2015. Legeredményesebb Főzdéje
·         A Pálinka Világ Kupa legjobb versenymintája
·         A Pálinka Világ Kupa Legjobb Hagyományos, Erős Párlata, Pálinkája
Kellő számú nevezési minta esetén kiadható Ország győztes díjak. A cím eléréséhez minimum 100 hlf mennyiség szükséges.
Például:
Szlovákia legjobb kereskedelmi párlata, ami egyben Szlovákia legjobb párlata.
Szerbia legjobb főzdéje
Stb.
A speciálisan Magyarországra kiadandó díjakat a versenyszabályzatban rögzítjük. (Jelenleg egyeztetés alatt)
Különdíjak:
A kiíró különdíjak kiadásáról dönthet, a felajánlókkal egyeztetve. Aranyérmes, vagy champion díjas termék kaphat különdíjat.
A versenyen elért eredmények éremcímkéinek ára:
1.       A bronz, ezüst, arany, champion és fődíj éremcímkék ára: 21 Ft/db + ÁFA (0,07 EUR/db) + címkekészítési költség + postaköltség.
2.       A főszervező engedélyezheti, hogy a résztvevők termékeikre olyan, a verseny logójával ellátott nyakcímkét tegyenek, amely tartalmazza a Pálinka Világ Kupán, és az előző évek jogelőd versenyein eddig elért eredményeiket. A nyakcímkék ára: nettó: 24 Ft/db + ÁFA (0,08 EUR/db) + címkekészítési költség + postaköltség.
3.       A kiíró fenntartja a jogot, hogy a kereskedelmi forgalomban („A” kategóriában) 10-10 palack elővásárlására a champion illetve ország győztes mintákból 50 %-os áron vásárolhat.
Április 18.-án, szombaton a versenyzőknek az aranyérmes pálinkák kóstolójával és vacsorával egybekötött fogadást szeretnénk tartani, kellő számú jelentkező esetén. Jelentkezni a verseny nevezési határidejéig, március 20.-ig lehet. a 10. 000 Ft + Áfa/fő részvételi díj egyidejű befizetésével, tetszőleges számban.
Minden versenyző meghívót kap a Kisüsti Pálinka Fesztivál szombaton tartandó VIP napjára. Amely 2 fő részére belépést biztosít a rendezvényre és a VIP sátorba.
A versenyfelhívással kapcsolatos folyamatos információk:
a www.palinkafesztival.hu oldalon!
Kérdéseikkel keressenek a +36 70/94-78-494 telefonszámon.
E-mail címünk: szervezoktatkft@gmail.com
A versennyel kapcsolatban minden további jog fenntartva a Kiíró számára!
Gyula, 2015. 01. 27.
 Lovász Sándor
kiíró



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése