Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2014. szeptember 17., szerda

Kárpát-medencei Pálinka- és Párlatverseny 2014. Kecel



Jelentkezési felhívás
Kárpát-medencei Pálinka,
Párlatverseny és Gasztrofesztivál
keretében megrendezendő
Kárpát-medencei Pálinka- és Párlatversenyre
valamint a
Bor-, Pálinka- és Párlatszépségversenyre

2014. október 13 - 19.

Program:

13-14-15-én (hétfő, kedd, szerda)
0900          Pálinkák, párlatok szakmai zsűri által történő érzékszervi bírálata

16-án (csütörtök)
0900          Bor-, Pálinka- és Párlatszépségverseny

17-én (péntek)
0900          VJASZSZ szakmai nap megnyitója
1400          Pálinkák, párlatok társadalmi zsűri által történő érzékszervi bírálata
16              Kárpát – medencei labdarúgó és kézilabda (Old boys) torna – (péntek-szombat-vasárnap)

18-án (szombat)
0830        Kárpát-medencei Lovagrendek felvonulása (indulás 0930)A keceli Szentháromság templomban
1500          A Dél-Alföldi régió kajszibarack pálinkáinak versenye
A Dél-Alföldi régió szőlőpálinkáinak versenye
A Bor-, Pálinka- és Párlatszépségverseny eredményhirdetése
A Kárpát-medencei Pálinka és párlatversenyének eredményhirdetése

A programok helyszíne:   T.G.-Virágdekor Szakképző Iskola és Kollégium

Tájékoztatjuk, hogy az idén is megrendezésre kerül a Keceli Pálinka Ünnep keretében a Kárpát-medencei Pálinka és Párlatverseny, valamint a Bor-, Pálinka- és Párlatszépségverseny, amelyre tisztelettel várjuk azon kereskedelmi pálinkafőzdék, bérfőzetők, magánfőzők, valamint a határainkon túli párlatfőzők jelentkezését, akik szeretnék megmérettetni pálinkáikat, párlataikat egy jelentős tradíciókkal bíró, széles szakmai támogatottsággal rendelkező versenyen.

A verseny célja népszerűsíteni a kulturált pálinka- és párlatfogyasztást, a gasztronómiával való összefonódást, lehetőséget teremteni a pálinka- párlatszakma, a gasztronómia képviselőinek és fogyasztóinak, hogy ideális környezetben tudják kicserélni gondolataikat, szakmai tapasztalataikat.

A Kárpát-medencei pálinka- és párlatverseny elengedhetetlen része a Dél-alföldi Régió Kajszibarack és Szőlő Pálinkáinak versenye, melyen kiválasztásra kerül a Dél-alföldi Régió legjobb kajszibarack, valamint szőlő pálinkája, továbbá az egyedinek mondható Bor-, Pálinka- és Párlatszépségverseny.

A Pálinka Ünnep fővédnöke:
Dr. Fazekas Sándor                                    Vidékfejlesztési Miniszter, Országgyűlési képviselő

A Pálinka Ünnep védnökei:
Jakab István                                                Magyar Országgyűlés alelnöke, Országgyűlési képviselő
Font Sándor                                                Magyar Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke, Országgyűlési képviselő
Bányai Gábor                                             Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Országgyűlési képviselő
Rideg László                                              Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke
Dr. Pataki Mihály          Európai Unió Oktatási Szövetségének tagja, c. igazgató
Kerényi János       Országgyűlési Képviselő
Kovács Ernő         Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal, kormánymegbízott
Haszilló Ferenc                            Kecel Város, polgármester
Galló Gergely       T.G.-Kertészeti Kutatókat, Oktatókat, Gyakorlati Szakembereket Támogató Országos Alapítvány igazgatója

A Pálinka Ünnep szakmai védnökei:
Pálinka Nemzeti Tanács Mihályi László elnök
Első Magyar Fehérasztal Lovagrend Benke László nagymester
Magyar Pálinka Lovagrend Egyesület Piros László nagymester
Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége Dr. Terts András elnök
Kisüsti Pálinkafőzők Országos Egyesülete Birkás István elnök
Gyümölcspálinka-főzők Egyesületeinek Országos Szövetsége Dr. Szóráth Judit alelnök

Szeretnénk megmutatni, hogy a pálinkák és a párlatok már hozzátartoznak nemzeti gasztronómiánkhoz, életérzésünkhöz, immár túljutva az utóbbi évtizedekben tapasztalt problémákon.

Kérjük, tisztelje meg rendezvényünket pálinkáinak, párlatainak versenyünkre történő nevezésével! Jelentkezését követően, küldjük a jelentkezési lapot.

A Kárpát-medencei Pálinka- és Párlatverseny elnöke: Béli Géza, a Pálinka Nemzeti Tanács tagja, okleveles Pálinkamester
A Kárpát-medencei Pálinka- és Párlatverseny szakmai igazgatója: Krizl Edit, okleveles Pálinkamester

A Bor-, Pálinka- és Párlatszépségverseny elnöke:
szakmai vezetője: Aradi Péter – okleveles Pálinkamester, grafikus
tagjai:  Szőllösi Edit – okleveles Pálinkamester, pálinkaturizmus szakértő

Az előző évek nagy sikerére való tekintettel, ebben az évben ismételten várjuk a kereskedelmi pálinkafőzdék, bérfőzetők, magánfőzők minél nagyobb számú jelentkezését a versenyre.

A verseny kiírásban leírtaknak nem megfelelően leadott minták nem kerülnek zsűrizésre.
A szakmai pálinka és párlatversenyre a pálinkákból és a párlatokból fajtánként minimum 3 - 3 üveg 0,5 literes palackot, a pálinkák és a párlatok társadalmi zsűrizésre fajtánként 2 litert (a társadalmi zsűri létszáma kb. 120 fő), a szépségversenyre pálinkák és párlatok esetében 2-2 palackot, borok esetében fajtánként minimum 2 - 2 palackot kérünk leadni.
Nevezési díj nincs, ugyanakkor kérjük a tisztelt nevezőket, hogy pálinka- és bormúzeumunknak szíveskedjen felajánlani egy - egy palack pálinkát, párlatot, bort. A felajánlott pálinkák, párlatok, borok múzeumunkban kerülnek elhelyezésre, ahol a látogatók folyamatosan megtekinthetik, ezzel segítve az elhelyezett termékek ismertségének növelését.
A szépségverseny bírálati szempontjai az alábbiak: küllem (adjusztálás), a címkék formája, szövege, elhelyezése, a kupak megjelenése, a palack összhatása.

A Pálinka Ünnep kiemelkedő eseményét és népszerűségét figyelembe véve, lehetőséget nyújtunk a nevezők részére a társadalmi zsűriben való részvételre. Ennek során ismertetésre kerül a bírálási módszer, tréningszerűen felvezetésre kerülnek a bírálatra behozott pálinkák és párlatok, egyúttal lehetőséget adva a jelenlévők szakmai ismereteinek fejlesztésére. A társadalmi zsűribe való bejelentkezést 2014. 10. 06-ig kérjük megküldeni az iskola címére.

A versenyre a pálinkákat, párlatokat, borokat a következő címre kérjük eljuttatni 2014. 10. 06-ig:

hétköznap                         600  -  2100                 óráig
munkaszüneti napon        előre egyeztetett időpont alapján

T.G.-Virágdekor  Szakképző  Iskola  és  Kollégium  6237  Kecel,  Május  1.  tér  13. szám alá
vagy a szervezőknek, előre egyeztetett időpontban!

Kérjük, hogy a nevezésről előzetesen telefonon, faxon vagy e-mailen is szíveskedjenek bennünket tájékoztatni:
(kapcsolattartó:                   Szénási Szilvia, Takács Lotti   tel.:  78/422-910,            30/967-6978,   fax:  78/422-910

A nevezési lapot: kereskedelmi pálinka és párlat esetén a jövedéki szabályoknak megfelelő kísérő okmányt, bérfőzött párlat esetén a pálinka származási igazolványának másolatát, a bérfőzető pontos elérhetőségével együtt kérjük mellékelni a pálinkához. Magánfőzők a pontos név, cím feltüntetésével, a párlat fajtáját és mennyiségét, a termelő aláírásával.

A versenyen a szakmai zsűri által legjobbnak minősített pálinka vagy párlat gyártója, egy 100 l feletti térfogatú érlelő fahordót nyer. A szakmai zsűri döntése alapján a különdíjat nyert termékek gyártói térítésmentes Pálinka-gyártó képzésben való részvételt nyernek. Minden nevező minősítő oklevelet kap.

Házigazda: Téglás András a T.G.-Virágdekor Szakképző Iskola és Kollégium, alapító, címzetes igazgató, ötletgazda

A rendezvény idejére előzetes bejelentkezés alapján szállást (szálloda, kollégium) és étkezést tudunk biztosítani.
Információ: T.G.-Oktatásszervező Kft.    Takács Lotti,    Senduláné Kiss Erzsébet    tel.:78/422-911

A  rendezvény  ideje  alatt  tanszeszfőzde  bemutatás,  folyamatos  pálinkafőzés.

A változtatás jogát a szervezőbizottság fenntartja!

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése