Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2013. április 28., vasárnap

Eredménylista a III. Kárászi Pálinkaversenyen 2013-ban.



A
Muth Pálinka és Borpince
Eredmény lapja
A
III. Kárászi Pálinkaversenyen.



1./ 172. Bodzásalma Natúr Gyümölcs Pálinka 2012.
14 pont
Bronzérem

2./ 173. Csacsanszka Lepotica Szilva Natúr Gyümölcs Pálinka 2012.
16 pont
Ezüstérem

  3./ 174. Sauvignon Blanc Szőlő Natúr Törkölypálinka 2012.
19 pont
Aranyérem

4./  175. Cabernet Franc Szőlő Natúr Borseprő Párlat 2012.
15 pont
Bronzérem

5./ 176. Jonathán Alma Natúr Gyümölcs Pálinka 2012.
17 pont
Ezüstérem

   6./ 177. Cserszegi fűszeres Szőlő Natúr Gyümölcs Pálinka 2012.
14 pont
Bronzérem

7./ 178. Vadkörte Érlelt Erdei Gyümölcs Pálinka 2012.
13 pont
Nem díjazott

   8./ 179. Borseprős Meggy Érlelt Vegyes Párlat 2012.
15 pont
Bronzérem

9./ 180. Springcrest Őszibarack Ágyas Gyümölcs Párlat 2012.
16 pont
Ezüstérem

  10./ 181. Vaníliás Mutsu Alma Ágyas Gyümölcs Párlat 2013.
14 pont
Bronzérem


Pincészetünknek igen nehéz, de egyben nagyon mozgalmas hétvégéje volt. Előbb pénteken egy komoly borverseny, majd szombaton egy igen érdekes, de talán kicsit lekezelt pálinkaverseny következett, amelyet, ha egy kicsit komolyabban veszünk, akkor még jobb eredményeket is érhettünk volna el. De őszintén megvallva egy héttel a Gyulai Világkupa után kissé nagy vonalúan kezeltük ezt a versenyt, és ide olyan pálinkáinkat, párlatainkat indítottuk el, amelyek nem igazán a nagyágyúink. Szerencsére sokan voltak, akik ezt sokkal komolyabban vették, amelynek eredményeként 274 minta indult a versenyen. Sikerült barátomat, kollégámat, Román Józsefet is rábeszélni az indulásra, hiszen Pécshez közel esik ez a verseny helyszín. A verseny mintákat igyekeztem úgy összeválogatni, hogy a Pincészetünk teljes sprektrumát átölelje, még ha nem is az első vonalas italainkat neveztem. Első ízben nem a párlat tulajdonosainak nevével neveztem, hanem a Pincészetünk nevével. Németh Attila komám is egy általam desztillált párlattal elindult a versenyen, és el is jöttek a délutáni díjkiosztóra. A kistelepülés minden elismerést megérdemel a verseny lebonyolításáért, amely egyszerű volt, átlátható, és érzekelhetöen tiszta. A bírálók nemcsak megnevezve voltak, hanem szervesen meg is foghatók voltak, mert végig jelen voltak és álltak a kérdezések elé. Közel 170 érmet osztottak ki, amit úgy jellemeztek, hogy nagyon jónak mondható egy regionális versenyen. Még az okleveleket is sikerült azonnal megkapnunk szintén egyenként kiszólítva a tulajdonost, hogy az látható és felismerhető legyen. A megmaradt mintákat mindenki hazavihette, illetve mindenkiét meg lehetett kóstolni a helyszínen, amely mellé még egy szarvas vadpörköltet is elfogyaszthattunk. A fődíjakat nyilvános társadalmi zsűrivel élőben választották ki. A legjobb magánfözött pálinka Román József 2012-es Kajszibarack pálinkája lett nem méltatlanul. A verseny legjobb pálinkája címet úgyszintén Román József 2012-es Kajszibarack Pálinkája lett, és még egy különdíjat is sikerült ezzel a pálinkával bezsebelnie a Békési Pálinka Rt. felajánlásával. A vacsora után a zene és a mulatozás következet éjszakába nyúlóan, ahol mi is sokáig kitartottunk szintén jókat táncolva, és jókat kóstolva pálinkákból, borokból. Még egyszer szeretnék gratulálni Román József kollégámnak a szép sikerért, amelyet életének első pálinkaversenyén elért, mint magánfőző. Sok erőt, jó egészséget, és további sikereket kívánunk a pálinkák készítéséhez. Egyben mindenkit biztatni szeretnék arra, hogy akár magánfőző, akár bérfőzető arra méltó párlataival induljon el versenyeken, mérettesse meg magát és munkáit, mert minden munkának a siker épp úgy gyümölcse, mint maga munkatárgya, de ez soha ne legyen öncélú tevékenység, hanem olyan, amely példaértékével fejleszti a közösséget, erősíti a barátságokat, közös élményeket teremt, mert ez a magyar pálinka igazi lényege!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése