Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2011. július 25., hétfő

Bűnbánó Mária Magdolna napi kóstolás



Bűnbánó Mária Magdolna napi pálinka és borkóstolás
2011. július 23.


A bűnbánó Mária Magdolna nem csak a bűnös asszonyok védőszentje, hanem a bűnbánatában könnyeit hullató, a források védőszentje is lett. Ezentúl ő az, aki utolsóként hagyja el Jézus Krisztust miután sírba helyezik, é ő az első, aki ismét ott van a sírnál és elsőként találkozik a Mesterrel. Ennek emlékére határozom el, hogy a mi pincészetünk forrása az itt létrehozott pálinkák és borok forrása sohase apadjon ki. A kóstolásra hat pálinkát vonultatók fel és négy 2010. évi bort. A kóstoláshoz zsírós kenyért is kenek hagymával, de aztán tárcsán sült csirkehúst is készítünk, valamint pácolt sertéshúst. A kóstolásra ezúttal nemcsak férfiakat, hanem hölgyeket is meghívtam, hogy a hangulat családiasabb és oldottabb legyen. A hangulatot még az sem rontotta el, hogy az eső megállíthatatlanul szakadt sőt dörgött és villámlót is. A vendégek sajnos nem mind érkeztek meg. Heilmann sógorom sajnos szolgálatban volt, így a húgom sem jött el. Az idősebb húgom Tímea eljött ugyan, de új barátja szintén munka miatt nem érkezett meg. Németh Attila komám és családja azonban a megszokott módon megérkezik, ahogyan Szabó Péter komám és családja is eleget tesz a a meghívásnak. Ráadás vendégként feleségem főnökasszonya Horváth Marika és barátja Csaba érkeznek meg. Elsőként eperfa hordóban érlelt Alma Pálinkát kínálok fel, de csak hárman fogyasztunk belőle. A következő párlat összehasonlítás kedvéért a natúr Alma Pálinka. Harmadikként Fekete Áfonya Ágyas Párlatot kínálom körbe. Negyedikként a Csipkebogyó Ágyas Párlatot adom közre vendégeimnek. Ötödikként a Kökény Ágyas Párlatot kóstoltatom meg velük, majd zárásként a Cseresznyeszilva Ágyas Pálinkát öntöm körbe, amelyből Tímea húgom is fogyaszt. Közben elkészülnek a sültek is, tehát a fehérborokat bontom fel. A Királyleányka 2010-sel kezdem, amely Szabó Péter komámnak nagyon ízlik. Másodikként a Fehér Cuvée 2010-est kínálom. Az étkezés végén a vörös boros vendégek kedvéért előbb a Vörös Cuvéet bontom fel, majd a Cabernet francot. De nemcsak finom italokkal és ételekkel fűszereztük ezt az estét, hanem két keresztfiam Szabó Bence és Barnabás zenei játékával is, akik tamburával és brácsával színesítették az éjfélig tató mulatságot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése