Köszöntés

Istenhozta virtuális oldalamon! Vegyen részt a valóságban is egy rendhagyó barangoláson a borok, a pálinkák, a likőrök világában! Minden pénteken este pálinka kóstolói tréninget tartok, várom a jelentkezéseket. Ha tetszett, amit itt látott, keressen fel e-mailban: willhar@citromail.hu, vagy telefonon: 06-70/3387-165 Immár a Facebookon is elérhetők vagyunk a https://www.facebook.com/Muthpince oldalon. Jelöljenek ismerősnek bátran.

2010. június 16., szerda

Rigóvári Bikavér


2009-es évjáratú Rigóvári Bikavér

Olyan vegyes házasítású vörösbor, amely legalább négyféle vörös szőlő borából készül. Az országban csupán két helyen, két borászati hegyvidéken az Egrin és a Szekszárdin készíthető. A bátaszék-bátai társult hegyközség ez utóbbi vidékhez tartozik, így itt is készíthető a bikavér, mint vegyes vörös bor. Ennek apropóján kezdtem el kísérletezni vele jómagam is. Még a helyi hegyközségi borversenyre nem neveztem be ezt a boromat, mert még nem tartottam elég összeforrótnak, ízvilágilag letisztultnak. Ám az áprilisban megrendezésre került dombovári vasutas borversenyre már magammal vittem és bár ott kissé idegenkedtek a fajtától mégis bronz díjazásban részesült. Több szakember szerint ez a bor a jövő évben nyerheti el a legjobb formáját, karakterét.

Odahaza a család és a barátaim körében is az egyik legkedveltebb fajta, mert mind savaiban, mind aromáiban lágy és bársonyos, hangulatos, baráti beszélgetések, összejövetelek közkedvelt résztvevője.

Összetevő fajtái: kék frankos, merlot, cabernet, kadarka. Az összetételen belüli arányok és értékek azok bizalmas információnak számítanak. A négy fajta és a megfelelő arány eltalálása visszaadja a tavalyi év minden napsütését és örömét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése